Nästa artikel
Malibu avancerar på lyxstegen
2021

Malibu avancerar på lyxstegen

Publicerad 9 september 2020
När Malibu presenterades för fem år sedan var den tänkt som billigare insteg till modermärket Carthago. Så är det fortfarande, men de kliver nu uppåt närmare lyxklassen med nya Generation M.

Carthago och Malibu är sedan länge kända för sina fina möbler och snickerier och 2021 är inget undantag. Både de halvintegrerade i T-serien och de helintegrerade i I-serien har fått design och detaljer inspirerade av exklusivaste lyxhusbilarna på marknaden när nya Generation M togs fram.

I konceptet ingår en ny inredningsdesign och särskilt de konkava överskåpsluckorna gör stor skillnad. Konkava luckor kan tyckas vara en liten detalj för läsaren men de gör mycket för rymdkänslan i en bodel. Detta utan att inkräkta nämnvärt på överskåpens insida. Luckorna går i två toner med pianovitt och trä vilket ger en exklusiv touch ihop med gedigna handtag, gångjärn och beslag i blänkande kromfärg.

Men det är inte bara insidan som uppdaterats på Malibu T och I utan även karossen. Bland annat med en ännu stadigare sammanfogning av tak och vägg. Annars är taket av hagelbeständig GRP precis som “yttergolvet” mot marken. Väggar möter taket genom en snygg och tålig rundning. Malibu har som vanligt ett tekniskt och uppvärmt dubbelgolv för vattentankar och annan teknik. Det ger också möjlighet till mer förvaring via luckor på karossens utsida och golvets insida. 

En sak som skvallrar om att Malibus hel- och halvintegrerade husbilar är exklusiva husbilar är deras snyggt plana ramfönster som inte sticker ut från karossen. Malibu T/I Generation M är husbilar som riktar in sig på husbilarnas “övre medelklass”. Alltså bara snäppet under modermärket Carthago som fortsatt härjar runt i “yppersta överklassen”.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.