Bild
Nästa artikel
Många nyheter från Dethleffs

Många nyheter från Dethleffs

ELMIA2014

Dethleffs vill locka dig med helt omgjorda Globetrotter och Advantage-serier, en ny träfri konstruktion i alla nya modeller samt introduktion av plåtbilar från Globecar.

Dethleffs storsatsade på Elmia Husvagn Husbil. Till årets mässa har de med sig ett antal stora nyheter. Bland annat lanserades den nya, uppdaterade versionen av husbilen Globetrotter XLI – fabrikatets toppmodell.

 – Den är helt omgjord från bottenplattan och uppåt. Det mesta är eldrivet, från säng till markis, och stolarna är luftfjädrade för otroligt bra komfort. Bodelen där bak har blivit rymligare och sittgruppen är förlängd, säger Paul Eriksson, återförsäljare i Mora enligt ett pressmeddeland från Elmia.

Även Advantage-serien är helt nybyggd, med en ny planlösning och ljusa färgsättningar. Den finns i både del- och helintegrerade bilar. Dessutom är den byggd enligt ett lågviktskoncept och kan till stor del erbjudas med en totalvikt på 3,5 ton.

Såväl nya Globetrotter XLI och Advantage-serien, som alla nya modeller från Dethleffs är konstruerade utan trälister på sidor, botten och tak. Konstruktionen kallas Lifetime Plus.

– Det innebär att fuktproblemsrisken är lika med noll, säger Paul Eriksson i pressmeddelandet från Elmia.

Dethleffs presenterar också nya plåtbilar från Globecar på den svenska marknaden.  På Europanivå är 39 procent av de sålda husbilarna av den här typen och Dethleffs har stora förväntningar på Sverigelanseringen. Plåtbilarna är tillverkade på Dethleffs fabrik i Tyskland, byggs på Fiat-chassi och finns i nio modeller.

Läs mer om:

Taggar: Mässor, Dethleffs

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.