Nästa artikel
Mässans ovanligaste bil?
ELMIA2016

Mässans ovanligaste bil?

Publicerad 8 september 2016 (uppdaterad 10 januari 2017)
Här är bilen för dig som söker det där extra och lite till. Drivning på fyra hjul och massor av kul lösningar i en liten bil. Stäm träff med La Strada M 4x4!
Detta är en husbil som är olik de flesta andra. För det första är den baserad på Mercedes Sprinter viket i och för sig inte är unikt. För det andra är den fyrhjulsdriven och den egenskapen delar den med ett fåtal andra husbilar. Det som framförallt gör bilen unik är att bodelskarossen är byggd med monoqoque teknik. Tak och väggar är gjutna i ett stycke och kan liknas vid ett båtskrov.

Yttermåtten är snarlika med en hög plåtis men karossen är skräddarsydd efter planlösningen istället för tvärt om. Inga hänsyn behöver då tas till stora skjut-och bakdörrar. Inne i bilen finns en tvärställd säng längst bak och ovanför förarplatsen och sittgruppen finns en stor nedfällbar dubbelsäng. Sittgruppen är magnifik (se bildspelet!)
 
Bilen kan du se livs levande i Husbilar i Pukaviks monter 04:38 i Hall C. Och när du ändå är där kan du passa på att besöka vår monter och köpa Husbil & Husvagn  nr 1/2015 där vi provkör en La Strada Nova M.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.