Nästa artikel
McLouis - med fokus på All Inclusive
CS2014

McLouis - med fokus på All Inclusive

Publicerad 1 september 2014 (uppdaterad 13 april 2017)
McLouis satsar på det man kallar "all inclusive". Generalagenten Autohallen menar att det mesta ingår i grundpriset och att de erbjuder nyckelfärdig husbil.

McLouis instegsserie heter Mc2. Den liknar sin storebror, den mest valda Mc4, nästan helt och hållet exteriört förutom fönster i bodelsdörren och saknar den nedsänkbara taksängen som dock kan köpas till. I gengäld är Mc2-serien försedd med ett stort takfönster.

- Alla McLouis husbilar är försedda med All Inclusive-paketet. I princip allt finns med andra ord med. Detta är bara att vrida på nyckeln och påbörja semestern och äventyret, säger Joakim Norberg som är Autohallens vd, McLouis generalagent och fortsätter med ett All Inclusive-paket blir det enkelt att handla husbil. I McLouis husbilsmodeller ingår det mesta redan från start.

Med en tämligen ny filial i Karlstad har nu McLouis generalagent Autohallen fyra försäljningskontor. Utöver Karlstad är dessa Lomma, Alingsås och Kungsängen strax utanför Stockholm.

Bland det han räknar upp i All Inclusive är hill holder, växelindikator, hastighetsbegränsare (130 och 150 hk), plisségardiner och fix-and-go. Nytillkommet i paketet är cirka 50 produkter, beroende på modell, bland annat cykelställ, markis, golvvärme, solpanel 130W, tv/dvd/cd + antenn, stor kyl/frys, ASR/ESP, farthållare och takfläkten Turbovent ingår sedan tidigare.

Fiats nya chassi innebär en uppgradering gällande hyttstandarden för såväl Nevis som Mc2- och MC4-serien. Uppgraderingar har även skett interiört. Seitz ramfönster är nya för i år, likaså bakväggen. Ögat noterar en modernare möbeldesign med ljusare skåpluckor och kromade handtag och det gäller även skjutdörren som skiljer sovutrymmet från kök och sittgrupp. Papperskorgen som tidigare var placerad på köksbänken är nu flyttad till entrédörren för att ge utrymme för exempelvis en kaffebryggare. Även golvet är helt nytt för i år.

Helintegrerade Nevis 873 har även den en ny typ av glasfibergolv, ny bakstam samt den nya grafiska profilen som övriga modeller har fått. Vi noterar även centrallås, mysbelyning med LED-lampor utmed hela soffbordsbenet samt att kök, möbler och dörrar har en beigeglansig beläggning.

Modellserien Tandy utgår och ersätts av Twid men i alkovmodell.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.