Nästa artikel
Morelo Empire slår tillbaka
2020

Morelo Empire slår tillbaka

Publicerad 4 september 2019 (uppdaterad 5 november 2020)
Har du ett antal miljoner över kan du få en 250 cm bred husbil som öppnas med kodlås som känns hämtat från Star Wars. Följ med in i Morelo Empire - husbilen som har allt det där du funderat på att du borde ha.
Morelo är en relativt ung tillverkare som startades av ett gäng som tidigare som arbetat med den profilerade storbilbyggaren Concorde. Båda tillverkarna ligger i den lilla staden Schlüssfeld i norra Bayern. Morelo bygger nu fler än 400 bilar per år vilket betyder att de har haft en otrolig tillväxt, speciellt med tanke på att de enbart bygger bilar som befinner sig i spannet stora bilar och riktigt, riktigt stora bilar.
  Vi kikar här på Empire 88L som minst i toppserien men trots det en riktigt bastant pjäs som är utrustad till max. Det finns en grundutrustad modell men det är rimligt att anta att de flesta som köper en bil i den här klassen helt ny kommer att utrusta den exakt som de vill ha den. I denna bil finns det exempelvis endast elplattor i köket och ett kylskåp av hemmamodell men även omfattande batterier och andra elprylar, så det går säkert bra att använda bilen off-grid ett tag. 
  Själv blir jag imponerad av grundläggande grejer som smarta förvaringslösningar som utnyttjar utrymmena optimalt, speciellt de som nås utifrån. Det Star Wars inspirerade kodlåset på bodelsdörren är även det kul givetvis, men visst undrar man om det finns en nyckel trots allt, bara utifall. 

Det finns väldigt mycket mer att berätta om den här bilen och det kanske vi får tillfälle att göra i ett kommande nummer av vår tidning Husbil & Husvagn- du läser väl den? Till dess kan du kika på det omfattande bildspelet om du vill se mer av denna Morelo Empire. Missa inte det magnetiska glaset!

Några basfakta:
Basfordon: Iveco Daily
Motor: 3.0l/210 hk, Euro 6
Säkerhetssystem: ESP, Autobroms m.m
Längd: 9140 cm
Bredd: 2500 mm
Höjd: 3470 mm
Axelavstånd: 4750 mm
Totalvikt: 7490 kg
Tjänstevikt: 6225 kg
Maxlast: 1265 kg
Färskvatten: 360 l
Gråvatten: 250 l
Toatank: 250 l
(Tillval kan påverka lastvikten)
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.