Bild
Nästa artikel
Movern AL-KO Mammut Evolution kan nu väga din husvagn

Movern AL-KO Mammut Evolution kan nu väga din husvagn

2022

Mammut har funnits på marknaden ett tag och fått flera utmärkelser men nytt för i år är att den även kan ange husvagnens vikt. Det är första gången som ett sådant system konstruerats.

Att veta vad fritidsfordon väger är viktigt eftersom lastvikterna sällan är väl tilltagna och ett överlastat fordon kan ge onödiga böter. Hittills har man i princip varit tvungen att åka iväg till någon vägningsstation men AL-KOs nya system gör det möjligt att få betydligt bättre kontroll.

När det gäller själva manövreringen av movern sker det som tidigare med en fjärrkontroll även om den nu får en digital display. Systemet klarar av enkelaxlade husvagnar upp till 2,5 ton och till tre ton om den har boggie. Viktavvikelsen är högst fem procent och vikten presenteras inom fem minuter på fjärrkontrollens display.

– Med vidareutvecklingen av Mammut har vi skapat ett globalt unikt koncept som gör livet mycket enklare för husvagnsägare, säger Dr Timo Schwickart, Senior Vice President Sales & Marketing: Det finns vanligtvis gott om lastutrymme vilket kan locka till att lasta mer än viktgränsen tillåter. Det betyder att husvagnen snabbt blir överlastadMånga kunder känner till farorna med överlast, sämre körstabilitet, fordonet svänger i kurvor och bromssträckan blir betydligt längre. Det kan bli problem med försäkringsbolaget vid en olycka och eventuella trafikkontroller leder till böter. Böter för överlast i Tyskland börjar från exakt fem procent över gränsen. 

Mammut Evolution kommer att finnas till försäljning någonstans runt mars 2022.
 

Taggar: Mässor, Prylar

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.