Nästa artikel
Ny kort Bürstner City Car C 540
CMT2017

Ny kort Bürstner City Car C 540

Publicerad 25 januari 2017 (uppdaterad 25 januari 2017)
Bürstner utökar serien med sin familj City Car, nu med en bil som inte mäter mer än 5,4 meter.

Standardvis är City Car C 540, som byggs på Fiat Ducato, utrustad med tvålitermotorn på 115 hk. Den går dock att få i fler motoralternativ, 2,3-litersmotorn finns med 130, 150 och 177 hk. Totalvikten i grundutförandet anges till 3 300 kilo. 

Modellserien finns sedan tidigare i versionerna C 600, C 602 och C 640, det som är nytt är att Bürstner kortat den till 541 centimeter vilket förstås gör att den blir ovanligt smidig i stadsmiljö. Bredden anges till 208. Jämfört med sina större syskon har den tvärställda sängen krymp och fått måtten 195 x 130 centimeter och även garaget har blivit mindre. Söker man längsbäddar får man gå upp i storlek och välja ettdera sexmetersversionen eller den som är 640. Även sexmetersversionen finns med tvärställd säng som då är något bredare.

Som tillval finns ombyggbar sittgrupp så att denna kan användas som en dubbelbädd och därigenom få fyra sovplatser.

Även köket har ändrats och 65-literskylskåpet har bytt plats. Noterbart är att det nu går att nå lättare genom sidodörren, praktiskt om man vill nå det utifrån. Spisen är tvålågig och för att öka bänkytan finns en uppfällbar skiva. Färskvattentanken rymmer 100 liter och gråvattentanken 90 vilken som tillval kan fås uppvärmd.

Värmen sköts med Truma Combi 4. Som tillval kan man få dubbelt bodelsbatteri samt förberedd för solpaneler.

Plussar man på lite extra på priset kan man få ett paket med airbag på passagerarplatsen, höj- och sänkbar passagerarstol, manuell eller automatisk klimatanläggning, farthållare, takantenn och högtalare men även mörkläggningsgardiner för vind- och sidorutorna som inte är standard. Vill man ha den i annan färg än vitt som är standard finns silver, grafit och champagne att välja på samt en rad inredningsfärger.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.