Nästa artikel
Ny och smal VAN TI från Knaus
2021

Ny och smal VAN TI från Knaus

Publicerad 5 augusti 2020 (uppdaterad 5 augusti 2020)
Smalbyggda och halvintegrerade husbilen Knaus Van TI har fått en grundlig översyn till årsmodell 2021. Knaus har till exempel gjort insidan längre utan att det påverkat totallängden. Hur har de lyckats med det konststycket? Läs vidare i artikeln och missa inte bildspelet!

Ordet van är något som tyskarna envisas med att ge sina halvintegrerade husbilar med smal bodel. Ibland kallas även plåtisar för van och detta kan förstås förvirra. När vi nu återigen har poängterat detta kan vi koncentrera oss på Knaus Van TI årsmodell 2021 som är just en halvintegrerad husbilsserie med smal bodel. (2,2 m istället för 2,3 m bred).

Knaus VAN TI är förutom smalare på bredden också väldigt lätta husbilar vilket gör att de har hyfsad lastvikt till övers trots att de kvalar in under b-kortsvänliga 3,5 tonsgränsen. Till 2021 har Knaus sett över serien rejält trots att den redan innan var modern. Nu har man fokuserat hårt på funktion, kvalitet och exklusiv design ihop med innovativ teknik. 

Resultatet är en halvintegrerad husbil som blivit större på insidan utan att det inverkar på utsidans mått. Detta har Knaus lyckats med tack vare en helt ny och plattare bakstam där bakljusen sticker ut mindre än tidigare. 

Knaus kallar detta byggtekniska lilla underverk för FoldXpand och i tänket ingår också ett mer personbilslikt designspråk med snyggt integrerade lösningar. Ansträngningen för att ge mer innerutrymmen har för övrigt resulterat i en sittgrupp som fått 12 extra centimeter utrymme.

Modellen 650 MEG har en planlösning med långbäddar och ett fristående bord i sittgruppen medan den kortare 550 MF har ett vägghängt bord samt fransk bädd. 650 MEG har ett smart badrum med svängbar duschvägg som är mycket enkel att handha jämfört med en del andra lösningar vi sett. 

De två planlösningarna 550 MF och 650 MEG domineras av ljusa och fräscha toner där möbler och tyger i sina färger och mönster ger ett modernt intryck.

Knaus VAN TI kommer också i en fullutrustad version med efternamnet VANSATION som bland annat innehåller 27 tums tv, head-up display, backkamera, farthållare, stereo med navigaton, vattenfilter och 16 tums aluminiumfälgar. Dessutom ingår Truma iNet och en hel del annat. Tygvalet i Knaus VAN TI VANSATION går i svartvitt och heter WINTER WHITE.

Det nya taket på VAN-serien är gjort av LFI polyuretan vilket är lättare och stabilare oavsett om temperaturen är extremt hög eller låg och står även emot hagel. LFI står för Long Fibre Injection och taket har också fått en integrerad isolering.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.