Bild
Nästa artikel
Ny plåtis! LMC Innovan

Ny plåtis! LMC Innovan

2022

Snart rullar det plåtisar från det anrika märket LMC på vägarna. Tre modeller erbjuds och pop-up-tak finns på programmet.

Till modellår 2022 utökar LMC portföljen med plåtisar med namnet Innovan. Modellerna heter Innovan 540, 600 och 640 vilket även beskriver hur långa bilarna är på någon centimeter när. Det går även att beställa bilarna med pop-up tak vilket ger två extra sängplatser. 540 och 600 har tvärställda sängar längst bak och den större 640 har enkelsängar. Exakt hur bilarna kommer att utrustas och vad de kommer att kosta i Sverige är i dagsläget inte klart men vi redovisar här hur de tyska bilarna är utrustade i standardutförande.
Bilarna baseras på Fiat Ducato och motoralternativen startar med den minsta på 120 hästkrafter, ABS, ASR och ESP med hillhold ingår liksom dubbla isofixfästen i den bakre soffan. Bränsletanken rymmer 75 liter diesel och Ad Blue-tanken 15 liter. Bilen har ramfönster så de smiter slätt med karossen och på taket finns en 40 x 40 centimeter stor taklucka. Alla fönster, dörrar och takluckor kan mörkläggas och har insektsnät.

Till modellår 2022 utökar LMC portföljen med Innovan

Innovans inre har inredning med nedtonade färger och en ny typ av textil klär stolarna och soffan vilka även uppges ha förbättrad komfort tack vare ny stoppning. I köket finns en gasolspis med två lågor, piezotändning och täckglas samt ett kompressorkylskåp som rymmer 70 liter. I de två större modellerna finns skenor i väggen där krokar kan placeras på valfri plats.

Ny plåtis! LMC Innovan
Inredning har nedtonade färger och en ny typ av textil

För uppvärmningen sörjer i standardutförande en gasoldriven Truma Combi 4. Den kraftfullare dieseldrivna Truma Combi D6E, som även har el-patron, finns som alternativ. Gasolfacket har plats för två elvalitersflaskor. Färskvattentanken rymmer 100 liter och gråvattentanken 90, är monterade under bilen samt isolerade och uppvärmda. För laddning av telefoner och liknande finns ett 12 V uttag, tre 230 V uttag och ett uttag med två USB-kontakter. I utrustningen ingår även markis och backkamera.

Taggar: Mässor

Till modellår 2022 utökar LMC portföljen med plåtisar med namnet Innovan. Modellerna heter Innovan 540, 600 och 640 vilket även beskriver hur långa bilarna är på någon ce

Är du redan tidningsprenumerant? Skapa din digitala inloggning.

Registrera
Digital prenumeration
Sista chansen! Läs alla artiklar utan kostnad

Den här artikeln är del av vår Premium-tjänst. Testa nu helt gratis. Inget kreditkort behövs och provperioden avslutas automatiskt.

Läs mer

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.