Nästa artikel
Ny ventilation för toaletter
2022

Ny ventilation för toaletter

Publicerad 17 juli 2021 (uppdaterad 18 juli 2021)
Med SOG®TT menar SOG® Systems GmbH & Co. KG att det sker ett efterlängtat genombrott när det gäller ventilationssystem för torra separationstoaletter. Dessutom finns nu SOG®Compact Close även för maceratortoaletter från TECMA.

Med många mindre husbilar på marknaden blir efterfrågan på ventilation för campingtoaletter av alla slag allt viktigare. För att råda bot på problem med lukter kommer nu ett nytt ventilationssystem från SOG®TT för innovativ optimering av torrtoaletter.

SOG® Systeme GmbH & Co. KG beskriver sig i pressmeddelandet som marknadsledande inom "WC-ventilation för god luft och en ren miljö" och kommer att presentera två individuellt utvecklade system på Caravan Salon.

SOG®TT kännetecknas av en speciellt optimerad filterenhet med en integrerad fläkt. Fläkten kan antingen användas manuellt styrd av en omkopplare på toalettväggen, eller så kan den gå kontinuerligt tack vare den låga strömförbrukningen på 1,2 watt. Systemet absorberar kontinuerligt alla obehagliga lukter från den torrtoaletten och filtrerar dem nästan ljudlöst till utsidan. SOG®TT-monteringssatsen levereras med alla anslutningar som krävs för eftermontering.

Konstruktionen av SOG®TT erbjuder två sätt att ventilera ut luften, via serviceluckan eller golvuttaget. Tack vare de filter som speciellt utvecklats av SOG® filtreras även de starkaste odörerna, vilket garanterar luktfrihet både inomhus och utomhus.

SOG®Compact Close är nu också tillgängligt för toaletter från TECMA. Den kompakta enheten har alla tekniska komponenter integrerade och kan installeras under toalettstolslocket i några enkla steg.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.