Nästa artikel
Nya Dethleffs Trend T och I får tillökning
CMT2019

Nya Dethleffs Trend T och I får tillökning

Publicerad 8 januari 2019 (uppdaterad 8 januari 2019)
Det blir ny enkelbäddsplanlösning på Dethleffs Trend T/I 6617 EB 2019 till CMT-mässan. Längden blir strax under sju meter och totalvikten 3,5 ton.

Till CMT-mässan får de omarbetade integrerade och delintegrerade Trendmodellerna tillökning med Trend T och I 6617 EB.

Den här planlösningen känner Dethleffs-entusiaster redan till från modellserien Globebus. Det rör sig om en populär, kompakt enkelbäddsplanlösning med 696 centimeters totallängd, under 3,5 ton i totalvikt och ett rymligt garage. Den generösa lastkapaciteten gör att man får plats med diverse skymmande semestersaker. Tack vare den större storleken på Trendpåbyggnaden blir planlösningens generösa känsla av utrymme tydligare.

Jämfört med Trend T/I 6717 EB, även det en enkelsängshusbil i den omtyckta husbilsserien med samma mått, har nya T/I 6617 EB ett större badrum inklusive duschkabin. Man får känslan av ett mer öppet rum när man går in i fordonet eftersom siktperspektivet är fritt. Som tillval kan den delintegrerade också beställas med en extra (nedfällbar) enkelsäng. Den integrerade har en nedsänkbar säng för två vuxna som standard.

Nyheter för modellåret 2019

Trend I och Trend T med nytt utseende invändigt med mindre trädekor och mer accenter, fler planlösningar och en ansiktslyftning på den utvändiga designen. Den integrerade Trend har utvecklats till bästsäljare i Dethleffs husbilsprogram vilket Dethleffs menar inte är så konstigt, då Trend har många lösningar som den rötsäkra Lifetime-Smart-konstruktionen vilket inte är självklart i den här prisklassen.

Det nya modellåret har de delintegrerade och integrerade husbilarna i modellserien omarbetats vilket ger ett fräschare och modernare intryck. I interiören har den varma trädekoren Topaz Apfel reducerats på några ställen och ersatts av en ny kontrastdekor i en grå färgton. De nya takskåpluckorna med en träfärg som flytande går över i ljust grått drar särskilt blickarna till sig. PVC-golvet har nu fått en ljus träton och bidrar till ett fräscht och modernt utseende. Detaljförbättringar och praktiska accessoarer som Multiflex-skensystemet i köket avrundar interiören. På utsidan har de integrerade husbilarna Dethleffs nya design som kommer från Globebus och som också återspeglas i den nya modellserien Pulse.

För husbilsåkare som tycker om ovanliga detaljer är designpaketet för T- och I-modellerna för Trend ett lämpligt tillval. Också här har interiören uppdaterats med ytterligare reducering av trä. Passandet till trätonen Virginia Eiche finns här i bodelen en PVC-matta i en ljusgrå ton och i sovdelen en ljus varm träton. Takskåpsluckorna är i ljusgrå högglans och har brun kontrastdekor i krom. Både för standardutförandet av Trend och för designpaketet finns en ny invändig design. För Trend finns då två klädselvarianter att välja mellan och för Trend med tillvalet designpaket finns till och med tre klädselvarianter.

Också urvalet av planlösningar har utökats för Trend I och T med nya varianter och vid en befintlig planlösning har Dethleffs filat på uppdelningen.

Planlösningar

Till den nya planlösningen T/I 6617 EB som presenterades på CMT-mässan finns ytterligare tre planlösningar för modellserien Trend det nya modellåret 2019. Den minsta i gänget med en längd på 660 cm är T/I 6557 DBM med en queensäng och stort badrum. Som tillval kan man beställa en extra nedsänkbar enkelsäng över soffgruppen för T-modellen. De båda andra nya planlösningarna är alla 740 centimeter långa och har en loungesittgrupp med soffliknande dynor. Dusch och toalettrum ligger här mittemot varandra och kan öppnas upp till ett stort raumbad och sovrummet avgränsas från främre delen med skjutdörr. T/I 7057 DBL är här queensängs- och T/I 7057 EBL enkelsängsvarianten.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.