Bild
Nästa artikel
Pilote får nya modeller 2015

Pilote får nya modeller 2015

ELMIA2014

Pilote har vind i ryggen. Företaget har ökat sin försäljning för fjärde året i rad och till 2015 presenterar Pilote både nydesignade husbilar och nya serienamn.

Förutom flaggskeppet Diamond, som finns kvar under samma namn, är det mesta nytt i Pilotes modellprogram inför 2015. De halvintegrerade husbilarna går numera under namnet Pacific, medan de helintegrerade heter Galaxy.
– Tanken är att det ska bli enklare för kunderna, säger Lars Jarlerud.

Men det är inte bara serienamnen som är nya.
– Allt är nydesignat, utom i Diamond där vi behåller det mesta, säger Lars Jarlerud.

Samtliga modeller i Pacific-serien byggs med Fiat original-chassi, medan Galaxy-husbilarna kan fås i såväl Fiat- som AL-KO-chassi. Sex av de femton Galaxy-modellerna kommer med ett 21 centimeter dubbelgolv på AL-KO-chassi, vilket gör att man får både högre och generösare lastutrymme.

Inredningen i Pacific och Galaxy tillverkas i tre alternativ som ligger i olika prisnivåer; Essential, Sensation och Emotion.
– Även här blir det lättare för kunden, att själv kunna välja prisnivå i inredningen, säger Lars Jarlerud.

I Emotion-inredningen lyfter Lars Jarleud fram den breda fåtöljen som finns innanför dörren.
– Alla husbilar har säten innanför dörren, men många är för trånga. I Essential har vi satt in en bred fåtölj som är underbar att sitta i, en detalj som blir något extra, säger han.

 

Taggar: Mässor, Pilote

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.