Nästa artikel
Plåtis utöver det vanliga!
CMT2018

Plåtis utöver det vanliga!

Publicerad 20 januari 2018 (uppdaterad 20 januari 2018)
Plåtisar är sällan mer än snäppet över sex meter långa. Den här är längre än sju och dessutom bakhjulsdriven. Nästa överraskning hittar vi innanför skjutdörren.
Den tyska handlaren W.O.F saluför denna Iridium Van som är en minst sagt udda fågel. Det är sällan man ser husbilar i denna storlek baserade på Iveco, ett märke i samma koncern som den betydligt vanligare Fiat Ducato. De brukar oftast användas när hel och halvintegrerade husbilar behöver göras större och tyngre än vad som är möjligt med det mindre syskonet.  

Modellen heter 7128 Rb och den är 7128 mm lång, 2010 mm bred och 2860 mm hög.  Fler hårda fakta än så finner vi inte då vi springer förbi modellen på mässan CMT i Stuttgart.

Klart är dock att det handlar om skräddarsydda fordon och just denna bil är sålt till kund. Uppenbarligen uppskattar inte kunden öppningen då skjutdörren är öppnad. Vid köket finns nämligen en kioskliknande glasvägg och på den andra sidan i skjutdörrshålet har en panel monterats vilket gör det möjligt att montera en mindre dörr. Det ser lite billigt ut vilket rimmar illa med att priset på bilen är drygt 115 000 euro.

I priset ingår inte den orangea skinnklädseln, den takmonterade luftkonditioneringen eller den väl tilltagna parabolen. Smakar det så kostar det som man brukar säga och i det här fallet smakar det mycket. Vi läser oss till att Iridiums värsting är 7,5 meter lång och har två slideouts. Den skulle vi gärna kika på men förmodligen måste vi beställa en i så fall och det skulle gå loss på ca 150 000 Euro. Det finns verkligen en husbil för varje smak, behov och plånbok!

Missa inte bildspelet brukar vi säga och det gäller verkligen i detta fall.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.