Nästa artikel
Premiär för Kabes van - vi går husesyn
ELMIA 2019

Premiär för Kabes van - vi går husesyn

Publicerad 11 september 2019 (uppdaterad 12 september 2019)
En av de hetaste nyheterna på mässan är Kabes nya van byggd på Sprinter. Läs om den redan nu och kolla in bilderna!
Det är en rejäl plåtis som Kabe nu för första gången visar upp, knappa sju meter lång och decimetern från tre meter i höjd. Med dessa mått blir det gott om plats för bagage. Totalvikten är 4,1 ton och utställningsexemplaret har en 163 hästkrafters motor.

Värmen sköts av en Alde 3020 compakt som via vattenburen golvvärme, även i förarhytten, i kombination med dubbelgolv och AGS II Pro torde räcka för att hålla bilen varm även i sträng vinterkyla. Utöver ALDE-värmaren finns en trestegs elpatron som ger 3 kW. Motorn hålls varm med en Webasto som kan tidsstyras. Vattensystemet uppges vara vinteranpassat med uppvärmd gråvattentank, fönstren är av dubbeltyp och inredningen anpassad för bästa möjliga luftcirkulation.

Såväl färskvatten- som gråvattentankarna har elektrisk tömning men går även att tömma manuellt. Färskvattentanken rymmer 90 liter. Bränsletanken rymmer 65 liter.

Köket har en tvålågig spis med elektrisk tändning, köksfläkt av kolfibertyp, kompressorkylskåp, överskåpen har gasdämpad stängning och de infällda lådorna har mjukstängningsmekanism. I övrigt noterar vi mörkläggningsgardiner för samtliga fönster och myggnät till alla som är öppningsbara och att det ventilerade mini-heki takfönstret har både myggnät och mörkläggningsgardin. Gasolkofferten är utdragbar och gasolflakorna försedda med gasolfilter.

För komforten står tygklätt innertak, elektriska fönsterhissar, elektriskt styrd handbroms, dubbla armstöd på främre stolarna, rattkontroller, eluppvärmda yttre backspeglar, back-kamera samt regnsensor för vindrutetorkarna.

Standardutrustningen är relativt omfattande och vi hittar bland annat aircondition i bildelen, dubbla airbags, fjärrstyrt centrallås som även hanterar bodelsdörren, 92 Ah AGM-batteri och generator på 230 A.

Missa inte bildspelet!

Relaterade bildspel

Fakta Kabe Van
Längd: 6 967 mm
Höjd: 2 878 mm
Bredd: 2020 mm
Invändig längd bodel: 4 307 mm
Invändig bredd bodel: 1 787 mm
Invändig höjd: 1 960 mm
Spårvidd fram: 1 760 mm
Spårvidd bak: 1 960 mm

Totalvikt: 4 100 kilo
Lastvikt: 650 kilo

2,2 liters dieselmotor på 163 hk med ett vridmoment på 400 Nm
Växellåda 7-stegs automat

Antal sovplatser: 2-4
Antal sittplatser: 4

Pris för utställt exemplar: 1 040 000 kronor

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.