Nästa artikel
Prisbelönad kameleont!
CMT2018

Prisbelönad kameleont!

Publicerad 24 januari 2018 (uppdaterad 26 januari 2018)
Mångsidig som få med fyra sängplatser och två sittgrupper och inte allt för dyr. Kolla in i Challenger Genesis 396!
I Genesis 396 finns det finns såväl en traditionell sittgrupp fram i bilen och en dinett längre bak, efter kök och delat badrum. Dinettbordet kan fällas ned och då kan man på ett enkelt sätt få tillgång till en i sammanhanget mycket väl tilltagen garderob. Under garderoben finns ett cykelgarage med extern öppning från både sidan och bakstammen. Dagtid är bilen väldigt rymlig vilket beror på att samtliga sängar är så kallade taksängar som kan hissas ner när John Blund knackar på bodelsdörren. Genesis 396 är baserad på Ford Transit och byggs i Frankrike.

Genesis 396 kan sägas vara europeisk mästare i mångsidighet för husbilar. Den knep nämligen utmärkelsen ”Bästa helhetskoncept husbil” under utdelningen av European Innovation Award, där Husbil & Husvagn är med i juryn. Varför fick den då det? Jo, för det första nominerade Challenger sin bil vilket gjorde den möjlig att rösta på och för det andra är den en ganska fantastiskt mångsidig liten husbil, väl värd ett innovationspris.

I Sverige är det svårt att få tag i en Challenger för de har ingen representation här. Det har dock syskonmärket Chausson och de kallar modellen för Chausson 716 och den kostar cirkus 680 000 kronor.

Missa inte bildspelet!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.