Nästa artikel
Rapido C50
2022

Rapido C50

Publicerad 5 september 2021 (uppdaterad 5 september 2021)
Rapido presenterar C50, en ganska kort delintegrerad husbil med en dubbelsäng placerad längsvis. Ljus inredning och panoramafönster över vindrutan ger ordentligt med rymd.

659 centimeter lång, 217 bred och 275 hög med god rymdkänsla, det är konceptet för Rapidos nya C50 som stammar från C55. Modellserien lanserades inför årsmodell 2021 men just den här versionen är ny för 2022. Den byggs på Fiat Ducato, har som standard 140 hästkraftersmotorn på 2,2 liter med manuell växellåda och totalvikten är 3,5 ton men någon lastvikt angavs inte. Rapido sticker inte under stol med att modellen vänder sig till den ökande skaran av köpare som söker en bekväm men ändå kompakt husbil och modellen ska komplettera de tre redan existerande versionerna.

Planlösningen följer gängse standard med badrum och kök i mitten, köket på passagerarsidan. Det som skiljer ut den är att den elektriskt (tillval) höj och sänkbara dubbelsängen centrerats och kan fällas upp vid fotändan för att ge åtkomst till skåpen.

Vardagsrummet har en L-formad soffa bakom de vändbara framstolarna vilket ger plats för fem personer. Soffan är bäddbar men inte lämplig för mer än en person då sängmåtten är 188 x 68//90 centimeter.

För att spara utrymme har Rapido satsat på ett kompakt pentry på passagerarsidan och det ger plats för en tvålågig spis samt en tvärställd ho som går att täcka med ett glaslock. Breda låder ger ett lättstuvat utrymme men avställningsytorna är små. Det finns också ett smalt kompressorkylskåp som rymmer 140 liter och det har plats för stående flaskor. Bordet går att dra ut samt är justerbart i höjdled.

Det likaledes kompakta badrummet har en svängbar vägg, DuoSpace, så att toaletten ändå blir en relativt rymlig dusch. Golvet har en trätrall för att ge en trevlig atmosfär. Det går också att använda dörren för att skapa ett avskilt sovrum.

Den längsvis placerade dubbelsängen har måtten 140 x 190 centimeter. Sängen är justerbar med 20 centimeter i höjdled, som tillval elektriskt, för att kunna variera höjden i garaget som har två dörrar med måtten 100 × 75 på högra sidan och 100 × 50 centimeter på den vänstra.

Uppvärmningen sköts av en Truma Combi 4 Diesel CP Plus.
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.