Bild
Nästa artikel
Karmann 590 2021 med uppfällt popup-tak
Karmann 590 2021 med uppfällt popup-tak

Smart plåtis från Karmann-Mobil

2021

Nya Davis 630 är en smart utformad plåtis som kan fås med popup-tak och fyra bäddar. Längst bak har den en bältesupphängd dubbelsäng som ger möjlighet att frakta motorcykel på ett golv klätt med durkplåt. Dieselvärmare och duschvägg är andra klyftigheter på denna plåtis.

Karmann-Mobil Davis 630 är som namnet antyder en plåtis byggd på Fiat Ducatos långa och mellanhöga skåp som mäter 6,36 meter i totallängd. Den har en traditionell planlösning med tvåsitssoffa i färdriktningen och köksmodul vid skjutdörren.

Det speciella med den här modellen är den stora sängen längst bak som kan hissas upp och därmed bildas ett rymligt garage för cyklar eller motorcykel under. Det finns till och med en uppkörningsramp för mc i tillvalslistan. Durkplåt skyddar golvet och sängens hisskonstruktion består av en elmotor samt “säkerhetsbälten” som inte väger lika mycket som en hisskonstruktion av metall.

Karmann-Mobil har konstruerat ett nytt trevligt badrum med en “glasartad” duschvägg i plast som hindrar vattendropp över toalett och handfat. Samtliga Karmanns plåtisar får 4 kW dieselvärmare som standard till 2021. Davis 630 kan också fås med tillvalet popup-tak vilket ger två extra bäddar i ett mysigt krypin högt över alla andra.

Trenden till 2021 är definitivt den bältesupphängda dubbelsängen i plåtisar och förstås det nya smidiga popup-taket. Ett tak som amerikanska företaget Lippert Components har försett den europeiska husbilsmarknaden med till i år. Många erbjuder detta till 2021 och så även Karmann-Mobil och fördelen med denna lösning jämfört med tidigare varianter är den lättare konstruktionen och framflyttade positionen vilket gör att takluckan bak kan behållas.

Tack vare att taket är längre fram finns plats för bodels-AC ifall takluckan över sängen väljs bort. Popup-taket är också så pass lätt och plant att en smal solpanel kan placeras på taket. Själva hålet där man kliver upp är bättre konstruerat för lättare insteg.

Taggar: Mässor

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.