Nästa artikel
Stora husbilspodden sänder live – från Elmia
Elmia 2023

Stora husbilspodden sänder live – från Elmia

Publicerad 7 september 2023 (uppdaterad 8 september 2023)
För första gången sänds Stora husbilspodden live. Så här laddar Gunilla och Micke Trevik inför sändningen från Elmia.

För första gången ska Stora husbilspodden sända live.

Passande nog sker det på Husvagns- och husbilsmässan på Elmia i Jönköping. På lördag den 9 september 2023 är det dags, klockan 13–14:00 på balkongen i södra lobbyn.

Husbil & Husvagn får tag på två av originalpoddarna, Gunilla och Micke Trevik, utanför deras Adria Supersonic på mässcampingen. Trots att de är rutinerade poddare efter 65 avsnitt är de lite nervösa.

– Det ska bli jättekul, men det är skräckblandad förtjusning vi gör det. Det kommer också att vara jätteskönt när det är över, säger Micke.

– Det känns jättekonstigt. Det blir Peter som får styra eftersom han är proffs, säger Gunilla.

Peter heter Sandholt i efternamn, och är känt radionamn från Mix Megapol och den som leder podden. Tillsammans med Jeanette och Robban Andersson bildar han, Gunilla och Micke den kompletta kvintetten i husbilspodden. Och de är mer förberedda än de ger sken av.

– Vi har lagt upp ett schema vad vi ska prata om och vilka gäster som ska komma. Sedan blir det väl som det blir. Vi är ju bara vi. Vi berättar ju om det vi gör och vad vi känner för, säger Micke.

Till inslagen hör youtubern Mikael Hubben och Cirkus Cederström som pratar om hur det är att åka fem i en plåtis på långsemester.
 

Självklart har högerhänta Gunilla och Micke mässbandet runt vänster handled, precis som de tipsat om i senaste avsnittet av podden. Allt av hygieniska skäl.

Vi har lagt upp ett schema vad vi ska prata om och vilka gäster som ska komma.

Efter drygt ett år som poddare tycker de fortfarande att det är roligt, men att det kan vara segt att komma på restips och inslag till husbilskolan ibland. Det uppvägs av bland annat att de får så stor respons. När Nilla och Micke rör sig ute på mässområdet får de stanna och prata med sina lyssnare med jämna mellanrum.

De saknar egentligen bara en sak.

– Vi skulle också vilja ha en podd att lyssna på när vi åker. När man lyssnar på något man tycker om går ju tiden så fort. Men man vill inte gärna lyssna på sig själv, säger Gunilla.

Micke skrattar till och säger:

– Ska jag berätta något sjukt? I går när vi skulle åka hit kom hon och sa ”vi ska lyssna på första avsnittet av Stora husbilspodden”. Så det gjorde vi. Jag tycker inte det var så dåligt.

Gunilla och Micke är lika trevliga, roliga och generösa med sina erfarenheter och kunskaper som i podden. Just det är säkert en anledning till att både den och deras privata kanal, Våra husbilsresor, blivit sådana succéer, Ändå vågar de inte hoppas för mycket på livesändningen. Deras förväntningar riktigt lågt ställda. 

– Säg att det kommer 50-100 pers, om vi har tur, men sen kanske folk bara vänder och går, säger Micke och Gunilla fyller i:

– Och så är det bara vi kvar!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.