Nästa artikel
Träffsäker layout i Laika Ecovip L3009 
2021

Träffsäker layout i Laika Ecovip L3009 

Publicerad 12 juli 2020 (uppdaterad 12 juli 2020)
Nya Laika Ecovip L3009 är en halvintegrerad husbil på bara 6,99 meter men som ändå ändå rymmer det mesta som kan önskas. Långbäddar, vinkelkök, separat dusch, rymlig sittgrupp och uppvärmt garage för elcyklar.

Laika presenterar flera nyheter till 2021 och en av de som kan tänkas bli en storsäljare i Sverige är deras nya Ecovip L3009. Det är nämligen en halvintegrerad husbil som kvalar in under 7 meter (6,99 m) men ändå rymmer många av dagens vanliga krav. Om vi börjar längst bak så finns där ett stort och uppvärmt garage som klarar 250 kilo. Dubbla garagedörrar, lastöglor, belysning och kontaktuttag gör utrymmet som gjort för transport av elcyklar.

Rakt ovanför detta garage finns två höga långbäddar som kan bäddas ihop till en maxibädd tack vare mittsektionen. Under bäddarna finns förutom garaget också ett par garderober och runt sängarna vid taket finns smäckra överskåp och öppna hyllor med kontaktuttag.
Köket har en trelågig spis samt en diskho med hög vattenkran och intill det ett högt och smalt AES-kylskåp.

En nyhet från Laika är deras badrum med separat duschkabin. Toalettdörren är bred och kan stänga av korridoren i öppet läge vilket ger ett “omklädningsrum” utan insyn framifrån. Sittgruppen har L-soffa, vändbara framstolar och vid entrén finns en sitthurts så det ryms åtminstone 5 personer till kaffet och 4 bältade platser. 

Eftersom Ecovip L3009 har dubbelgolv finns det teknik och förvaring i golvet. Golvet är plant hela vägen till sovrummet och ståhöjden invändigt är 2,1 meter. Som tillval finns en elektriskt nedfällbar taksäng som rymmer två gäster. 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.