Nästa artikel
VanTourer Urban sticker ut i grönt
2022

VanTourer Urban sticker ut i grönt

Publicerad 2 september 2021 (uppdaterad 2 september 2021)
Vill man synas på Caravan Salon krävs något utöver själva husbilen i sig. VanTourer valde att lacka sitt utställningsexemplar av nya Urban som byggs på Mercedes-Benz Vito i en skarp gulgrön kulör.

Har man väl dragit blickarna till sig i havet av vita husbilar gäller det att övertyga med mer vanliga argument i vanlife-segmentet där konkurrensen är knivskarp. Ändå är det viktigt att omedelbart fånga den yngre publiken vars önskemål inte alltid sammanfaller med den breda kategorin köpare som oftast nått medelåldern. Kulören ElectroLight från lackfirman Axalta och som beskrivs som årets färg gör ett bra jobb.

Ytterligare ett sätt att dra till sig uppmärksamhet är den extrema däcksdimensionen, 265/30 x 22, något som sällan ses på en husbil. Att däcken dessutom monterats på svarta lättmetallfälgar som för tankarna till en sportbil och dessutom försetts med en till lacken matchande rand gör det första intrycket till en positiv upplevelse. Åtminstone inbillar jag mig det som nog nått en bit längre än den genomsnittlige vanlife-köparen. 

Inuti hittar vi läderklädda säten i svart och grönt som lädrspecialisten Rühl från Mülheim an der Ruhr gjort speciellt för detta exemplar. När de ändå höll på blev det påkostade detaljer som exempelvis den grön/svarta läderklädda ratten. Nu handlar vanlife om mer än färgsättning. Även om vi inte hittar något badrum finns kokmöjligheter, ett litet kylskåp och en kontorsmodul med nedsänkt elektriskt manövrerad skärm och det finns plats nog att få med sig åtminstone mindre skrymmande sportredskap. Sover gör man genom att fälla stolarna så att man får en dubbelsäng och ståhöjden ordnas med hjälp av ett pop-up-tak.

I och med kompletteringen med VanTorer Urban blir utbudet bredare än tidigare och modellserien finns nu i fyra utföranden, 540 D, 600 D, 600 L och 630 L.
 

VanTourer Urban

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.