Bild
Nästa artikel
Världsnyhet från Pilote

Världsnyhet från Pilote

CMT2018

Döda vinkeln är nu ett minne blott. Pilote presenterar ett helt nytt digitalt system som ersätter traditionella backspeglar.

Systemet premiärvisades på mässan CMT i Stuttgart och enligt Pilote har de lyckats med konstycket att få ett sådant här system homologiserat före storheter som Tesla och BMW.

Systemet ersätter de traditionella backspeglarna som på helintegrerade husbilar kan vara ganska skrymmande och ofta allt annat än estetiskt tilltalande. På mässan är systemet monterat på en helintegrerad La Voyageur, vilket är Pilotes lyxmärke.

I små bulor på var sida av husbilen sitter kameror vars bilder visas på två skärmar inne i bilen. Fördelen är att de inte skymmer sikten som sagt, något som brukar vara väldigt påtagligt vid infarten i rondeller. Andra fördelar är att de inte vibrerar om marken är ojämn och att de klarar av ljus från lågt stående sol på ett bättre sätt.

Kan man verkligen förlita sig på ett elektroniskt system frågar sig säkert en del? Ja det kan man säger Pilote som utvecklat systemet i samarbete med företaget Vision Systems. Det är lika säkert som alla andra elektroniska system man förlitar sig på i moderna fordon. Det finns dessutom en extra säkerhet i och med att det finns två kameror på varje sida. Men visst kan det strula, det kan vanliga speglar med, och då får man helt enkelt stanna menar Pilote.
 
Taggar: Mässor

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.