Bild
Nästa artikel
Världspremiär på 680 cm långa Grand California

Världspremiär på 680 cm långa Grand California

CS2018

På Caravan Salon i Düsseldorf har VW presenterat två versioner av Grand California Crafter, en på exakt sex meter och en som är 680 centimeter. Kolla in de första bilderna!

Volkswagen presenterar en helt ny serie av sexmeters husbilar och låter världspremiären av Crafterbaserade Grand California ske på den pågående Caravan Salon i Düsseldorf. Grand California tillverkas i två längder, 600 samt 680 där den 680 centimeter långa har en längsvis placerad dubbelbädd medan 600 har den tvärvis. 680-modellen har även ett större hygienutrymme. Grand California har stora likheter med den konceptbil som visades upp förra året och fokus ligger på stil samt färgutbud. Modellerna kommer att finnas för leverans i början av 2019.

Utöver det presenterar Volkswagen en jubileumsmodell, California 30 Years baserad på T6, som byggs i en begränsad upplaga på 999 exemplar. Jubileumsmodellen har tagits fram för att fira Californias trettio år på marknaden och är den sjätte generationen. Modellen har ett pop-up-tak och har tvåfältslack i Silver/grå (Reflex Silver Metallic or Indium Grey Metallic). Backspeglarna är lackade, bilen har utrustats med polerade 17-tums lättmetallfälgar samt inredning som kallas Bright Wood cabinet decor.

Den sex meter långa Grand California 600 har en tvärplacerad säng med måtten 195 x 140 centimeter och som tillval finns en säng avsedd för barn under taket som försetts med ett fönster. Fönstret finns som tillval även utan säng men väljer man till taksängen ingår det i en paketlösning.

Den längre Grand California 680 har större sovutrymme med en längsvis placerad säng på 200 x 170 centimeter samt mer utrymme för packning. 680 har även ett högre tak.

Motorn är på 130 kW, som standard är Crafter framhjulsdriven och har en åttastegs automatlåda men som extrautrustning finns fyrhjulsdrift (4motion).

Taggar: Mässor

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.