Nästa artikel
VW lanserar helt uppdaterad Caddy
2021

VW lanserar helt uppdaterad Caddy

Publicerad 30 juli 2020 (uppdaterad 30 juli 2020)
Volkswagen presenterar nu de första bilderna och information om den helt uppdaterade Caddy Beach. Den nya minicampern blir den femte generationen av Caddy och premiärvisningen blir i september.
Sedan 2005 har Volkswagen Commercial Vehicles haft en minicamper baserad på Caddy i sitt sortiment. Syftet med modellen är att erbjuda en kombination av en bil för dagligt bruk med möjligheter till övernattning och det som ryms inom begreppet Vanlife. Med en urtagbar säng och plats för bagage fortsätter nu modellen i en helt uppdaterad version. Modellen beskrivs av Volkswagen som en lillebror till California för den yngre familjen med krav på maximal flexibilitet och lämplig för spontana kortare utflykter.

Den nya generationen har fått en rad nya funktioner som den helt nya bäddkonstruktionen för ytterligare flexibilitet. Annat som framhålls är det nya panorama-glastaket som ger bra rymd i bilen när det är dags att sova. Det är på hela 1,4 kvadratmeter alla fönster kan täckas för att hindra både insyn och dagsljus. Den nästan två meter långa sängen är dessutom utrustad med fjäderbotten av samma typ som i California och Grand California.

I bak finns det smarta lättviktsstolar med tillhörande bord, också de av samma typ som finns i California-modellerna. De förvaras under färd i två väskor som dels gör det enkelt att lasta ur och förvara dem när man är hemmavid men själva väskan används även för att täcka fönstren på natten.

Caddy får 19 assistanssystem bland annat Travel Assist som för första gången ger assisterad körning i en bil från Volkswagen commercial vehicle och fungerar över hela hastighetsregistret. Den har även Trailer Assist för att göra det enklare att dra släp, Side-Assist och Rear Traffic Alert.

Motortekniskt får den nya Caddyn en ny fyrcylindrig TDI-motor som uppfyller 2021 års Euro 6 standard. Effekterna ligger mellan 55kW / 75 hk och 90 kW / 122 hk. Motorerna har två SCR katalysatorer och dubbla AdBlue injektorer vilket på ett påtagligt sätt ska minska kväveoxidhalterna jämfört med den tidigare motorserien och påstås bli en av världens bäst renade dieselmotorer. Utöver dieselmotorerna erbjuds en turboladdad bensinmotor (TSI) med 84 kW / 116 hk.

Världspremiären äger rum virtuellt i början av september.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.