Bild
Nästa artikel
10 000 000 kronor för skrot

10 000 000 kronor för skrot

NYHETER

Väl tillknycklade bildelar för tio miljoner, minst. Det finns nu att köpa hos Bukowskis auktioner.

Det är konstverket "Honest 508" av skulptören John Chamberlain som ska auktioneras ut 12 november. Det är ett av konstnärens verk som består av deformerade bildelar som ses som "uttolkare av tidsandan i skärningspunkten mellan abstrakt expressionism och pop".

– Samtidskonsten speglar dagsaktuella frågor och erbjuder alternativa perspektiv på vår tillvaro, vilket jag tror är en lockande faktor. Men det gäller att man som köpare inte dras med i feberyra när man handlar. Auktionshusen står för en kvalitetssäkring då vi bara tar in verk och föremål med en välrenommerad proveniens, säger Anna Persson, specialist samtida konst.

Med andra ord garanteras att dina miljoner läggs på det bästa skrotet som erbjuds just nu. Om du är intresserad så börjar alltså budgivningen på tio miljoner kronor. Kanske ett smart grepp i brist på skrotningspremie?

Artikeln ursprungligen publicerad på Vi Bilägares hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.