Nästa artikel
18 chassin för Tiny Homes
NYHETER

18 chassin för Tiny Homes

Publicerad 2 mars 2020 (uppdaterad 2 mars 2020)
Är det dags för ett riktigt hus på hjul? Till den här säsongen erbjuder AL-KO både höga och låga chassin speciellt framtagna för att bygga Tiny House på så nu slipper du leta efter udda släp.

Nöjer man sig inte med en färdig husvagn finns möjligheten att bygga något eget på ett av de arton varianter av chassin som AL-KO erbjuder. I Tyskland har det blivit så pass populärt med hjulförsedda egenbyggda hus att det tagits fram lämpliga tomma chassin för ändamålet.

– Vi ser den här trenden som en viktig framtida marknad och vill använda vårt chassi för att skapa en säker grund för små hus med hög kvalitet - oavsett om du är på resande fot eller står still, sade Mirko Trefzer, Senior Vice President Sales & Marketing på AL-KO till den tyska tidningen Caravaning när chassina presenterades.

Tack vare chassits måttvisa noggrannhet menar Alko att det även går att prefabricera Tiny House och andra lämpliga påbyggnader. Plattan som huset byggs på har gjorts slät med plana skruvarskallar och eftersom chassit är multifunktionellt kan det även användas i andra sammanhang.

Chassit finns i arton varianter med både två och tre axlar och kan bära upp till 3,5 ton. AL-KO levererar chassit med skärmar, stödhjul och hjul. Ramkonceptet är flexibelt och tillåter olika påbyggnadslängder men den högsta vikten chassit för bära är 3,5 ton med en maximal höjd på fyra meter och en bredd på 2,55 meter enligt tysk lagstiftning.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.