Nästa artikel
2,7 miljoner i broavgifter
NYHETER

2,7 miljoner i broavgifter

Publicerad 26 mars 2015 (uppdaterad 1 oktober 2019)
Den 1 februari 2015 infördes broavgift för passager på broarna över Motalaviken i Motala respektive Sundsvallsfjärden i Sundsvall. Notan för bilisterna blev ungefär 2,7 miljoner i februari.

– Totalt har 334 074 avgiftsbelagda passager genomförts på broarna i Motala och Sundsvall. Vi har nu bearbetat informationen och 93 569 avgiftsbeslut har skickats ut. De första besluten bör ha nått fordonsägarna i dagarna, säger Anna Elvkull, skatte- och avgiftsdirektör på Transportstyrelsen.

Avgiftsbesluten skickas ut en gång i månaden. Ett beslut innehåller ett fordons alla identifierade passager under den föregående månaden. Besluten som skickats ut nu i mars omfattar följaktligen passagerna som skett under Februari.

Även utländska fordon ska betala broavgift. I genomsnitt 5,9 procent av de avgiftsbelagda passagerna i februari månad gjordes av utländska fordon. Den totala mängden passager som är gjorda av utländska fordon är större, men svårigheter att få fram adressuppgifter till utländska fordonssägare gör att Transportstyrelsen bara kunnat avgiftsbelägga 64 procent av passager gjorda av utländska fordon. Transportstyrelsen samarbetar med en aviseringspartner som bistår med att ta fram adressuppgifter till fordonsägarna och att förmedla avierna till dem.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.