Bild
Nästa artikel
44 kvadrat för tio miljoner

44 kvadrat för tio miljoner

NYHETER

Sugen på en lite större husbil? Då har du chansen nu när en av Sveriges större husbilar ligger ute för försäljning på Blocket. Men smakar det så kostar det, tio miljoner för en femton år gammal lyxkryssare!

Nu är det kanske inte så viktigt att denna amerikanskbyggda husbil från 2005 har några år på nacken. Det bedöms nog som viktigare att denna Mandalay byggd på ett Spartan chassi är närmast unik när det gäller både yta och utrustning. Dessutom blir det femtiotusen över från de tio miljonerna och det borde ju räcka för en rimlig tur till något trevligt ställe.

Motorn uppges vara Caterpillar c7 ISL på 400 hästkrafter vilket torde räcka till för denna husbil och förstås en automatlåda, vilken är en sexväxlad Allison. Däremot uppges en totalvikt på mycket måttliga, till och med sensationella, 1 415 kilo vilket vi nog ändå får sägas ser ut som att en siffra tappats bort. Med en lastvikt på knappa ett ton, 910 kilo, borde det finnas nog med vikt för mer än det nödvändigaste men skulle det inte räcka finns dragkrok.

För bästa möjliga komfort finns luftfjädring, hydrauliska stödben med Auto Command samt en Onan Diesel-generator på 8 kW med en inverter på 2 000 watt.

För ett behagligt inomhusklimat finns två enheter för luftkonditionering utöver den i förarhytten och när det blir svalt ute hjälper Gasol-Värmepumpar till. Utomhus skuggas man av en 3x5 meter storhuvudmarkis som manövreras med en fjärrkontroll. Dessutom finns även en elektriskt manövrerad markis över dörren.

Med sina 13 meter och tre slide-out har den gott om plats för de fem personer den är tänkt för. Dessutom finns en rad mer ovanliga bekvämligheter som tvättmaskin och torktumlare, en extra bred fyrdörrars kyl och frys som även har ismaskin.


Även i övrigt finns det mesta för de sex personer som har bältade platser när de beger sig ut även om bara fem har sängplatser varav två i en king-size säng. Dubbla badrum kan ju vara trevligt, likaså två TV-apparater. Apropå badrum så finns förstås ett badkar, spoltoalett i porslin, handfat och rymlig duschkabin.

Körsträckan uppges till måttliga 6 589 mil.

Här hittar du Blockets annons.

UPPDATERING:

Efter det att artikeln publicerats har det kommit mail från American Motorhomes om att annonsen på Blocket är felaktig. Den ligger dock kvar där men enligt mailet ska priset vara 995 000 kronor, annonsen är dock införd av royjohansson72. Det förefaller troligt att priset har fått en siffra för mycket.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.