Bild
Nästa artikel
6 av 10 stadsbor vill förbjuda förbränningsbilar

6 av 10 stadsbor vill förbjuda förbränningsbilar

NYHETER

Mer än hälften av alla stadsbor som svarade på en undersökning vill förbjuda försäljningen av nya förbränningsbilar inom nio år.

En ny undersökning visar att 63 procent av europeiska stadsbor vill förbjuda försäljning av nya bensin- och dieselbilar med förbränningsmotorer till 2030.

Undersökningen gjordes av Yougov på uppdrag av organisationen Transport & Environment. Totalt deltog 10 050 personer boende i 15 europeiska städer, bland annat London, Warszawa och Budapest, i undersökningen.

29 procent ansåg inte att ett förbud mot försäljning av bensin- och dieselbilar är någon bra lösning. Åtta procent svarade att de inte hade någon åsikt.

I Berlin svarade 51 procent att ett förbud är en bra idé. I Rom var den siffran 77 procent.

– Folk i städer är de som utsätts mest för giftiga nivåer av luftföroreningar, och de vill inte att bilar med förbränningsmotorer ska få säljas längre än nödvändigt, säger Julia Poliscanova på T&E.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.