Nästa artikel
60-årsjubileum för Caravan Salon i Düsseldorf i år
NYHETER

60-årsjubileum för Caravan Salon i Düsseldorf i år

Publicerad 26 maj 2021 (uppdaterad 26 maj 2021)
Ingen har väl undgått en av branschens viktigaste mässor, Caravan Salon. I år kommer den att hållas för sextionde gången när dörrarna i Düsseldorf hålls öppna mellan den 28 augusti och 5 september.

Många ser mässbesök som en höjdpunkt, inte minst för att de ger möjlighet till trevligt umgänge och många samtalsämnen vid de campingar som nästan alltid arrangeras i samband dessa. 2020 kom att bli annorlunda när många mässor inte fick hållas och förväntningarna är därför extra stora just den här säsongen när världens ledande mässa inom fritidsfordon, Caravan Salon i Düsseldorf, kommer att arrangeras för sextionde gången.

Det återstår förstås att se om mässan kan hållas, numer vill man gärna lägga in en sådan brasklapp, men förberedelserna är i full gång och corona-certifikat, vaccinationer och allmänna försiktighetsåtgärder ska se till att den kan öppnas som tänkt den 28 augusti för publik, fackfolk får komma in en dag tidigare.

– Messe Düsseldorf och Caravaning Industry Association (CIVD) ser fram emot jubileet med optimism och tillförsikt. Utsikterna för att öppna mässor, som NRW:s ekonomiminister Andreas Pinkwart nyligen presenterade för allmänheten, liksom utvecklingen med stigande vaccinationsnivåer och tillhörande fallande incidens, gör oss positiva att vi återigen kommer att skicka en viktig signal till den europeiska mässindustrin genom att hålla Caravan Salon på sensommaren. Hygienkonceptet under mottot ”PROTaction”, som fungerade utmärkt förra året, kommer återigen att ligga till grund för ett framgångsrikt arrangerande av en mässa i coronans tider. Vi är mycket väl förberedda och kommer att göra vårt bästa för att årets Caravan Salon ska bli en oförglömlig upplevelse med högsta möjliga hygienstandard, säger Erhard Wienkamp, vd för Messe Düsseldorf.

De förväntade lättnaderna i reserestriktionerna är även de en positiv signal då det skulle kunna möjliggöra att besökare från andra länder återigen kan ta del av den speciella stämning som en mässa i den här storleksordningen genererar. Inte minst i år när det slås nya försäljningsrekord hela tiden och många tillverkare möter en allt högre efterfrågan med nyanställningar och fabriksutbyggnader.

Dessutom är fordonsbranschen inne i en tid av kraftig utveckling i och med att försäljningen av hybridbilar tagit fart. Även om hybriddrift inte tagit sig in bland transportfordonen, basfordonen för husbilar, på grund av frågor som räckvidd och lastförmåga kommer det sannolikt en rad innovationer som är intressanta att uppleva på plats. Diskussionen om en höjning av totalviktsgränsen för B-kort till 4 250 kilo kan ge nya möjligheter och den nya generationen av Fiat Ducato likaså och visst gör sig sådana upplevelser bäst i verkligheten, alla virituella mässor till trots. Den här jubileumsmässan har en rad omständigheter som kan komma att göra den extra spännande.

I år kommer mässan att behöva ytterligare tre utställningshallar och antalet utställare som bokat montrar har ökat med 45 procent.

– Tillväxttakten understryker det faktum att Caravan Salon fungerar som impulsgenerator för industrin och är oumbärlig som en årlig försäljningsplattform för husvagnsindustrin. Det är i Düsseldorf som trender, innovationer och nya produkter för den kommande säsongen presenteras. Vi är särskilt glada över att många utställare som avstod från att delta förra året har återvänt, säger Stefan Koschke, projektledare Caravaning & Outdoor.

Caravan Salon samlar cirka 500 utställare som lägger beslag på cirka 200 000 kvadratmeter utställningsyta fördelat på tretton hallar. Till det tillkommer utomhusytor för alla kringaktiviteter.

För med all respekt, en mässa av den här typen är fantastisk att uppleva och känslan svår att förmedla, det vet alla som besöker Elmia. Fritidsfordon och camping lyckas skapa en gemenskap som hela tiden understryks av mässarrangörernas budskap och nu hoppas många på att årets 60-årsjubilerande mässa kommer att än en gång visa på styrkan i campinglivet. Caravan Salons motto i år är "Connected through passion" och visst passar väl det bra?

Här hittar du Carava Salons hemsida.

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.