Bild
Nästa artikel

7 av 10 bilister efterfrågar kunnig verkstadspersonal

STATISTIK

OKQ8 har gjort en undersökning som visar att majoriteten av Sveriges bilister någon gång har lämnat en bilverkstad irriterad på grund av dåligt utfört arbete. Är du nöjd med din verkstad?

Mest av allt värdesätter man kunnig personal som reparerar bilen med hög kvalitet. Som en lösning på problemet erbjuder OKQ8 ett nytt verkstadskoncept med en högre kvalitets- och serviceupplevelse på över 70 av OKQ8:s verkstäder runt om i landet.

När OKQ8 ställde frågor till 1119 representativt utvalda bilister om deras syn på verkstadsbesök, så framkom det att kunnig och utbildad personal är viktigast (71 procent) när de ska lämna in bilen för reparation. Att verkstaden utför reparationen med god kvalitet (57 procent) anses viktigare än ett lågt pris på utförd reparation.

Bilister i Stockholm är mest irriterade
Majoriteten av bilisterna (51 procent) har någon gång varit irriterad efter ett besök hos verkstaden och mest irriterad är bilisterna i Stockholm. 63 procent av de svenska bilisterna upplever att det är stor prisvariation bland verkstäder för utfört arbete och att kvalitets- och servicenivån också skiljer sig åt markant. För yngre bilister mellan 18 och 30 år så väger rekommendationer från bekanta tungt när det är dags att välja verkstad, (46 procent angav detta).

OKQ8:s nya verkstadskoncept höjer kvaliteten på verkstäderna
I syfte att erbjuda lösningar för hela livet med bilen har OKQ8 tillsammans med MECA utvecklat ett nytt verkstadskoncept i anslutning till OKQ8:s stationer. Idag är över 70 stycken verkstäder anslutna till det nya konceptet runt om i landet.

-  Vårt verkstadskoncept innefattar en teknisk telefonsupport som bistår assistans om en mekaniker ställs inför ett svårlösligt problem. En annan fördel är att väntetiden för reservdelar har kortats ner för våra kunder. Beställningar som görs före klockan 16 finns på verkstaden morgonen därpå, säger Linus Ekström, chef för verkstadskonceptet på OKQ8.


Kortare väntetider, högre kvalitetskrav och kunnig personal
Det nya konceptet innebär att anslutna verkstäder kvalitetssäkras kontinuerligt och att personalen erbjuds regelbundna utbildningar för en jämn kvalitetsnivå med kunnig personal. Ett gemensamt verkstadskoncept innebär förutom att väntetiderna förkortas, även att servicenivån höjs.

Om undersökningen
Den kvantitativa onlineundersökningen genomfördes med 1119 respondenter i åldern 20 till 65 år med körkort och tillgång till bil, av undersökningsföretaget Nepa på uppdrag av OKQ8.

Taggar: Nyheter, Hem

Kommentarer

#1
bengan
2015-04-17 21:49

Undrar hur en undersökning hade gett för resultat i husbils/husvagns verkstäder?

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.