Bild
Nästa artikel

9 av 10 reser i Sverige i sommar

Nyheter

Vi på Husbil & Husvagn reser både i Sverige och utomlands men enligt en undersökning gjord av jämförelsesajten reseguiden.se planerar 88 procent av de tillfrågade att semestra i Sverige i sommar.
Totalt deltog 7 899 personer i undersökningen som gjordes bland medlemmarna på internetsidan Reseguiden.se. På frågan om lågkonjunkturen påverkat valet att semestra i Sverige svarade en fjärdedel (26 %) ja, medan en klar majoritet (74 %) menade att de inte påverkats av ekonomin.

- Allt tyder på att resandet inom Sverige slår alla rekord i sommar. Det här är en extremt hög siffra, säger Michael Blaxland, vd på Reseguiden.se.Svenskarnas resande i sommar enligt undersökningen:
* En av fyra semestrar i Sverige på grund av lågkonjunkturen.
* Nio av tio personer kommer att semestra i Sverige i sommar.
* En av fem kommer att resa mindre än 25 mil i Sverige.
* Var tredje person kommer att resa mellan 26-50 mil i Sverige.
* Nästan varannan svensk (46 %) kommer att resa mer än 51 mil i Sverige.
* En av fyra har 5 000 kronor eller mindre i semesterbudget i år.
* En av femtio har 40 000 kronor eller mer i semesterbudget.
Undersökningen pågick mellan den 12 och 19 maj 2009.

Reseguiden.se är Nordens ledande jämförelsesajt för att hitta och boka resor. Varje månad hjälper vi över 800 000 resenärer att hitta rätt resa till rätt pris. Det gör vi genom att sammanställa ett brett utbud av resor från fler än 600 resebyråer, researrangörer, flygbolag, hotell, mfl.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.