Bild
Nästa artikel
Åk på matresa till Danmark

Åk på matresa till Danmark

Nyheter

Nu har Guide Michelin presenterat sin utdelning av Michelinstjärnor till restauranger I Europa. Flest stjärnor i norden finns i Köpenhamn.

Guide Michelin har nu avslöjat sin utdelning av Michelinstjärnor till restauranger i Europa i år. I Köpenhamn finns nu 13-michelinkrogar med totalt 15 stjärnor och är därmed den stad i Norden som har flest. Danmarks huvudstad har även fler Michelinstjärnor än stora europeiska städer som t ex Rom, Amsterdam, Hamburg och Wien.

Restaurang Noma behåller sina två stjärnor och Geranium får ytterligare en och har därmed två stycken. De övriga 11 Köpenhamnsrestaurangerna har varsin stjärna. I Köpenhamn tillkom en ny stjärnrestaurang – Kadeau.

 

Den kompletta listan med Michelin-restauranger i Köpenhamn 2013:

2 stjärnor:Noma och Geranium 
1 stjärna: Grønbech & Churchill, Relæ, Den Røde Cottage, AOC, Kokkeriet, Era Ora, Formel B, Kiin Kiin, Kong Hans Kælder, Søllerød Kro och Kadeau (Ny).


 

13 Bib Gourmand

Michelinguiden handlar inte bara om Michelinstjärnor, utan också om Bib Gourmand – en Michelinkategori for riktigt bra restauranger med en lägre prisnivå, men som levererar högkvalitativ mat. I år fick 13 Köpenhamnsrestauranger Bib Gourmandsutmärkelser.

Dessa är: Marv & Ben, Orangeriet, Enomania, Mêlée, Søren K, Skovshoved, Famo, Frederiks Have, Kanalen, Kødbyens Fiskebar, L'Altro, Sommelier och Retour (Ny).

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.