Bild
Nästa artikel
Aktiviteter på Skansen

Aktiviteter på Skansen

Nyheter

Skansen har massvis med aktiviteter för hela familjen i mars.

 

Mars inleds med de sista dagarna på sportlovet och avrundas med påsk. På Skansen har cirkusen kommit igång på allvar och det blir akrobatik och spänning varje söndag och öppen cirkusskola varje lördag i mars. Besök Skansen för roliga aktiviteter för hela familjen.

Sportlov på Skansen
Under sportlovet finns sparkar, kälkar och skidor att låna. Det är öppen cirkusskola i Bragehallen och föreställningar med proffsiga unga artister på söndagen. Den som vill lära sig mer om djur i vintertid kan gå till Skogens hus, och de som vill ta en tur på en liten häst kan få rida på en av Skansens ponnies. Lill-Skansen är öppet och på Bollnästorget står grillarna framme – glöm inte att ta med egen korv! 
23 februari – 3 mars kl 11 – 15

Stabat mater 
Pergolisis verk framförs I Seglora kyrka. 2 mars kl 13.00 

Sällskapsliv: Helga Henschen 
De litterära matinéerna på Skansen startade 1993 och har varit mycket populära. På söndag den 3 mars är det dags att avhandla Rebella – Helga Henschens alter ego. Bokförläggaren Berit Skogsberg, systerdottern Laila Nygren och skådespelaren Kent Malte Malmström står för innehållet och dagen arrangeras i samarbete med Helga Henschens Vänner. Programmet pågår mellan kl 15:00-16:30, inklusive kaffeservering, i Ordenshuset Brofästet.
3 mars kl 14.30-15.00


Blå söndagar på Gubbis 
Restauration Gubbhyllan bjuder på jazz på söndagarna i vinter. 
3 mars kl 14 – 16. 

Sällskapsliv: Taube och Gunnar Ekelöf 
En diskussion i ord och ton runt den livliga brevväxling som skedde mellan de två poeterna. Medverkande: Lars Göran Carlson och Tomas Edström från Taubesällskapet och Bo Alström och Astrid Linder från Gunnar Ekelöf-sällskapet. Programmet pågår mellan kl 15:00-16:30, inklusive kaffeservering, i Ordenshuset Brofästet. 
10 mars kl 14.30 – 15.00 

Sällskapsliv: Alice Tegnér 
Tonsatta dikter presenteras av Alice Tegnér-sällskapet. Programmet pågår mellan kl 15:00-16:30, inklusive kaffeservering, i Ordenshuset Brofästet. 
17 mars kl 14.30 – 15.00 

Sällskapsliv: Martha Sandwall-Bergström 
2013 är det hundra år sedan Martha Sandwall-Bergström föddes och arrangemanget på Skansen är tänkt som jubileumsårets startpunkt. Programmet bjuder på uppläsningar varvat med dramatiserade scener ur författarskapet samt pianospel och bokbord. Programmet pågår mellan kl 15:00-16:30, inklusive kaffeservering, i Ordenshuset Brofästet. 
24 mars kl 14.30 – 15.00

Malmstensdagar 
Carl Malmsten Furniture Studies gästar Snickerifabriken i stadskvarteret den 23 och 24 mars kl 11 - 16. 

Påsk på Skansen 
Det blir påskmarknad på Bollnästorget 28 mars - 1 april, påskpyssel i Skogens hus 25 mars - 1 april, musik och andakt i Seglora kyrka, dukat för påsk i Väla skola, Oktorpsgården, Skånegården och Järnhandlarbostaden och mycket mera. I Skansenbutiken finns påskprydnader och annat påskfint till försäljning. 
Fri entré för alla barn som kommer som häxor och trollkarlar, på skärtorsdag 28 mars. Skärtorsdagsmässa i Seglora kyrka 28 mars kl 15. 
Långfredagsgudstjänst 29 mars kl 13. 
Påskmusik i kyrkan 30 mars och 31 mars kl 14. 
23 mars - 7 april 

Sällskapsliv: Shakespear och Geijer 
Tragedin Macbeth gavs ut i Uppsala 1813. Det var första gången en pjäs av William Shakespeare kom i tryck på svenska, översättare var Erik Gustaf Geijer. Med anledning av jubileet gärs ett gemensamt program med högläsningar, musikinslag och många spännande berättelser kring de båda författarna. Programmet pågår mellan kl 15:00-16:30, inklusive kaffeservering, i Ordenshuset Brofästet. 
31 mars kl 14.30 – 15.00

Öppen cirkusskola 
Under ledning av riktiga cirkusartister från barn prova på att balansera på boll och spänd lina, jonglera med dukar, bollar och poi, rocka med rockring och klättra i tyg. Skolan i Bragehallen passar alla åldrar. 
Lördagar 23 februari - 27 april kl 11 - 15 

Cirkus Skansen 
Cirkusdirektören Nic har avancerat tar oss på en hisnande resa in i cirkusens värld! Föreställningar I Bragehallen söndagar fram till 28 april kl 12 & kl 14. 

Lill-Skansen 
Barnens egen djurpark har öppet varje dag. Nytt för år är informationshörnan med smådjursskötsel vid katterna. 
Öppet 10 – 15. 

Prat och mat 
Skansens djurvårdare visar och berättar om djuren varje dag. Under sportlovet, och på helger i vår, kan man följa med på en tur till Skånegårdens djur kl 12. 
Lappugglorna får mat i fågelvoljären vid Björnberget kl. 12:30 
Gråsälarna i övre sälbassängen får strömming kl. 14:00 
Guarezorna i Mitt Afrika får mat kl 14.30
Guidad tur på helger till de nordiska djuren på svenska kl 13, start vid varghägnet, och på engelska kl 15 med start vid renhagen. 

Ridturer 
Ponnyridningen utgår från Stallet vardagar kl 13 – 14 och från Hällestadsstapeln helger och lov kl 12 – 16. Pris 40:-. 

Skansen-Akvariet 
Fiskar, krokodiler och andra exotiska djur. Klapphörna med jättespindlar och ormar. De senaste tillskotten är de egyptiska taggmössen som flyttat in i Faraos pyramid. 
Vardagar kl 10-16, helger kl 10-17. Separat entré 

Biologiska museet 
Nordens djurvärld sedd i naturen - Biologiska museet är värt ett besök med sina magiska dioramor med enorma kulisser målade av Bruno Liljefors och det vackra ljusinsläppet från takfönstren. 
Öppet tisdag – fredag 12 – 15, lördag – söndag 10 - 15 

Med reservation för ändringar.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.