Nästa artikel
AL-KO och E&P Hydraulics slås ihop?
NYHETER

AL-KO och E&P Hydraulics slås ihop?

Publicerad 8 december 2017 (uppdaterad 8 december 2017)
DexKo Global, som äger chassispecialisten AL-KO planerar att köpa köpa upp det holländska företaget E&P Hydraulics som är specialiserade på hydrauliska stödben till husbilar och husvagnar.

Genom förvärvet av E & P Hydraulics, som är baserat i Nieuw-Vennep (Nederländerna), dess generalagent för Tyskland, E & P Hydraulics Germany, samt företaget Reisemobil-Service Fischer i Elsdorf (Nordrhein-Westfalen), alla ingående i beteckningen "E & P", kommer AL-KOs produktportfölj att utvidgas inom området professionella supportsystemlösningar för husvagnar, husbilar och lätta nyttofordon.

Sedan E & P:s start för mer än 10 år sedan har de lyckats etablera bilden av sig som ett mycket dynamiskt och innovativt företag och har haft framför allt haft framgång med lyftstödsystem på fritidsfordonsmarknaden. Med detta förvärv kommer AL-KO att inom sig samla alla kompetenser i nivelleringssystem. Reisemobil-Service Fischer i Elsdorf kommer att utökas till Customer Service Center West, genom vilket AL-KO framledes kommer att sälja sina kärnprodukter.

E & Ps tre ägare, Eric Klinkenberg och Pierre Blom (E & P Nederländerna) och Kay Fischer (E & P Germany / Reisemobil-Service Fischer) - behåller sina nyckelfunktioner och kommer att ingå i ledningsgruppen för AL-KO Vehicle Technology. E & P kommer också att fortsätta i sin befintliga form men som ett produktmärke under AL-KO.

- Vi är glada över att E & P kommer in i DexKo-familjen. E & P är känt för sina högkvalitativa produkter och starka kundfokus och har ett mycket gott rykte inom vår bransch, vilket gör att bolaget passar idealisk inom DexKo. Vi fortsätter att se möjligheter att förbättra vårt produktutbud och våra servicenivåer genom den typ av mervärdeförvärv som vi nyligen har meddelat, säger Fred Bentley, VD för DexKo Global.

- Genom att integrera E & P stärker och utökar vi portföljen i vår kärnverksamhet. Jag är särskilt glad att E & P AL-KO Fahrzeugtechnik / Fordonsteknik kommer att behålla ledarskapet i sin befintliga form och kommer att stödja oss framöver med deras omfattande kunnande och kompetens, säger Harald Hiller, VD för AL-KO Vehicle Technology.

Eric Klinkenberg och Pierre Blom uppgav att denna kombination ger stora möjligheter till framtiden.

- Vi ser fram emot att bli en del av AL-KO Vehicle Technology. Det öppnar ytterligare utvecklingspotential och ytterligare tillgång till internationella marknader.

Kay Fischer tillade:

- Att hitta en stark och pålitlig partner i AL-KO var väldigt viktigt för oss, eftersom det gör det möjligt för oss att fortsätta på vårt tillväxtspår.

Inga finansiella villkor för transaktionen har avslöjats. Avslutande av transaktionen är föremål för sedvanliga stängningsvillkor och godkännanden från myndigheter.

DexKo Global är ett portföljbolag av KPS Capital Partners, LP ("KPS"). KPS är chef för KPS Special Situations Funds, en grupp av investeringsfonder med cirka 5,2 miljarder dollar i förvaltade tillgångar.

Här hittar du länk till E & P.
 

Kay Fischer, Pierre Blom och Eric Klinkenberg på E&P Hydraulics kommer fortsätta jobba under AL-Kos vingar.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.