Nästa artikel
Allsång på Skansen: Besök med husbil
Nyheter

Allsång på Skansen: Besök med husbil

Publicerad 4 juli 2023 (uppdaterad 2024-07-03 11:20)
Här kan du stå med husbil eller husvagn om du vill gå på Allsång på Skansen – eller bara hälsa på i Stockholm.

Vill du få chansen att titta på djur – och kändisar – och samtidigt sjunga med i Allsång på Skansen? Här är våra bästa tips för Sveriges mest kändistäta allsång. 

Det är enklare än många tror att semestra i Stockholm med husbil. Varför inte passa på att testa det sommar och samtidigt gå på allsången?

Så här enkelt är det:

  • Det finns parkering med bussavstånd till Skansen. Du kan betala buss och t-bana genom att blippa ditt kort eller telefon. Med andra ord behöver turister inte leta efter biljettkurer och busskort.
  • Taxi Stockholm kan förbokas om du väljer det bekvämaste valet från camping/Skansen.
  • Likaså kan Skansenentrén förbokas och laddas ner till telefonen redan innan avfärd.
  • Sist men inte minst betalar du p-avgiften med telefonen… Enklare än någonsin alltså för dig som är digitalt bevandrad!

Ta på dig lämpliga kläder – bekväma skor och regnjacka kan vara en bra säkerhetsåtgärd – och gör Pernilla Wahlgren sällskap i allsången. Här nedan är våra tips:

Foto: Anna Hugosson

Foto: Alma Bengtsson/SVT

Allsång på Skansen

Vuxen: 300 kronor
Barn (4-15 år): 70 kronor, barn under 4 år har alltid fri entré.
Student/Pensionär/Grupp: 280 kronor
Läs mer om öppettider och priser här!
Läs mer om hur du tar dig till Skansen här!

Platser att stå på:

Husbilsparkering i centrala Stockholm:
P-rutor mitt i stan, på västra Kungsholmen och i Frihamnen. Bara att ta bussen till Skansen. Du hittar dem här!

Tantolunden husbilscamping på Södermalm
Husbilsplatser mitt på Söder, med el och service. Både busshållplatser och t-bana inom gångavstånd. Bör förbokas. Du hittar dem här!
 
Ställplats Stockholm, söder om Stockholm
Söder om söder, vid Flatensjön knappt tio minuters bilfärd från Södermalm finns First camps ställplatser som kostar 220 kr/dygn. Du hittar dem här!
 
Rösjöbadens camping, nordost om Stockholm
Cirka 15 kilometer från centrala Stockholm, i Sollentuna ligger den här campingplatsen intill Rösjön. Du hittar den här!
 
Ängby camping, nordväst om Stockholm
Ett stenkast från Kungsholmen, på vägen ut mot Drottningsholm, ligger denna klassiska stockholmscamping med gångavstånd till t-banestationen Ängbyplan. Du hittar den här!

I Frihamnen finns husbilsplatser. Enklaste sättet att ta sig till Skansen därifrån är att hoppa på buss 76 och gå av vid Djurgårdsbron. Sedan är det bara en kort promenad till Skansen.

15 gatuparkeringar i Stockholm från 0-599 kr/dygn. Tips: Anländ tidig morgon! Koll på skyltning/sopdagar.

Gatuparkering centralt i Stockholm

Det är med dubbel känsla vi tipsar om gatuparkering i Stockholm. Även om vi själva parkerar på det viset och tycker det är häftigt att stå centralt så passar det inte alla. Tyvärr är det ofta fullt på de få campingar och ställplatser som finns i stan för staden är inte superbra på campingturism så det här bör ses som nödlösningar. (Men syns vi så finns vi - så parkera på!) Det är bra med lite körvana och bäst är att anlända tidigt på morgonen för att få en p-plats, men också för att slippa trafiken.

Vi vill poängtera att det handlar om parkeringsplatser och inte ställplatser. Sen om du står ett dygn är upp till dig. Stå innanför eventuella rutor och lämna aldrig saker synliga i hytten när ni lämnar husbilen. Vissa av platserna passar bara för kortare fordon upp till 6-7 meter och andra är gatuparkeringar eller p-platser helt utan rutor.

Ett allmänt tips är att det är rätt billigt och gott om platser på hela Östermalm (åtminstone i juli) som också är gratis på helger och kvällar.

P-platserna på Google.com kopiera in gps-koordinaterna för mer exakt position.

Ett tips är att lyxa till det lite och boka taxi från campingen.

Unna dig bekväm resa till Skansen

Ett tips är att lyxa till det lite och boka taxi från campingen till och från Skansen-entrén. Då slipper ni trängas på bussar och får åka dörr till dörr.

Enligt Taxi Stockholms sajt kostar fastpris cirka 560 kr/4 pers från till exempel Ställplatsstockholm vid Flatenbadet till Skansenentrén.

Åker du från Rösjöbaden kostar taxifärden 570 kr/4 pers.

Ring Taxi Stockholm 08-15 00 00. Eller boka taxi här!

Fler alternativ är Uber där du beställer taxi via app, men även Voi eller Tier och andra sparkcykeltjänster för kortare sträckor.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.