En Camper från Tischer anno 1973

Nästa artikel
Allt och mer i Düsseldorf!
Mässor

Allt och mer i Düsseldorf!

Publicerad 25 augusti 2018 (uppdaterad 26 augusti 2018)

En Camper från Tischer anno 1973

På Caravan Salon i Düsseldorf finns allt och lite till för de som gillar husbilar och husvagnar och vi är givetvis på plats i vanlig ordning. I år är det lite andra puckar än vanligt, men bara lite.
Varje år samlas stora delar av den europeiska campingindustrin i Düsseldorf inför kommande säsong. För branschen startar nämligen det nya årets räkning den första september och mässan sträcker sig ända fram till den andra september. Tonvikten ligger på de tyska tillverkarna men de är långt ifrån ensamma även här på hemmaplan.

Det som känns nytt i år är att äldre fordon som sedan länge sett sina bästa dagar, och som inte längre är till salu, även finns i de vanliga montrarna. Kanske krävs det något extra för att synas i dagens vimmel av fordon som utan dekal är mer eller mindre identiska? Den andra spaningen är att de stora tillverkarna nu allt mer flörtar med alternativa drivmedel som vätgas och el, även om det just nu måste vara i väldigt tidiga prototypstadium.

Att säga vad som inte finns här är svårt att svara på. Exempelvis är Kabe i vanlig ordning en av de första utställarna som besökarna möter om de väljer den norra entrén till det stora mässområdet.

I bildspelet kan du se något av det som vi på redaktionen lyckats dokumentera de första dagarna. Precis som på mässan finns det något för alla! Det är även en bra uppvärmning inför "vår egen" Elmiamässa som är på gång!

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.