Bild
Nästa artikel
Allt större intresse för begagnade husbilar och husvagnar

Allt större intresse för begagnade husbilar och husvagnar

NYHETER

Intresset för begagnat ökar allt mer. Blocket redovisar betydligt större intresse under juli 2020 jämfört med 2019.

Vi har tidigare rapporterat om att försäljningen av framför allt husbilar i spåren av den nya skatten i allt högre utsträckning styrs om till begagnat. Nu kommer Blocket med siffrorna för juli och de pekar kraftigt uppåt för båda kategorierna.

När det gäller husvagnar har det sålts 14 procent fler under juli 2020 jämfört med juli 2019. Trafiken till sektionen husvagnar har gått upp med 45 procent och sökningarna med 35. Här kan även nämnas att julis siffra över försäljningen av nya har ökat från 442 till 479 och sett på årsbasis är ökningen knappt sju procent.


För husbilskategorin råder det också ett ökat tryck hos Blocket. Antalet annonser har ökat med åtta procent, trafiken har ökat med 44 procent och sökningarna med 20. Däremot har de ingen uppgift om antalet genomförda försäljningar.


Just nu finns 6092 annonser på husvagnar från tusenlappen upp till dryga miljonen men då ingår några annonser för tillbehör och resevdelar i kategorin. Det finns något färre annonser under kategorin husbilar, 4742 stycken, och billigast är en för 6000 kronor. Vill man lyxa till det så finns en för tio miljoner.


 
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.