Nästa artikel
Allting går att sälja med mördande reklam
NYHETER

Allting går att sälja med mördande reklam

Publicerad 24 mars 2017
Vem drömmer inte om en billig husbil? Nåväl, de billigaste är kanske inte alltid bäst och på Blocket finns då och då fordon som ägaren inte längre står ut med. Så här uttryckte sig en som ägde en Mercedes 508 "Big Sluggo". Läs den galna texten.

Vad gör man när drömmen övergår i en mardröm? Kanske beroende på avsaknad av ägarens kärlek och omsorg, särskilt om det var länge sedan de mest basala krav på sådant såg dagens ljus. Klart är dock att omvårdnadsbehovet kan bli övermäktigt även om en ny vårdnadshavare träder in i bilden. Och det finns, enligt annonsen, några saker som fungerar, trots att ägaren hävdar att alla bud beaktas för detta konstnärliga mästerverk, inklusive byteshandel...

Den här minst sagt udda annonsen hittade vi på bestofblocket. Kanske blir du sugen på att bli den nya vårdnadshavaren?

"Köpte den här gamla skattebefriade mercedes bussen för ett år sedan. Eller köpte o köpte, jag blev blåst på den. Köpte den för 25 000:- och förre ägaren må fan ta han, sa att allting funkade, -det gjorde det inte. Kylaren var visst pajj så motorn rasade på premiärturen....Jag anlitade en verkstad som enligt egen utsago satte in en nyrenoverad motor(om314), fixade bromsarna fram samt bytte koppling. Betalade ytterligare 25 000:- för detta.

Men nu är det så att jag har besiktat fanskapet och han ville inte gå igenom helt och hållet då han fick 3 olika nedslag. 1.ojämn bromsverkan färdbroms(höger fram tar dåligt, verkstadskillen sa redan i fjol att bromsoket där skulle behöva bytas så det kanske är det som är felet?) 2.bromsljus bak bägge sidor, tror att det kan vara så enkelt som en säkring). 3 raminfästningen vänster fram behöver få ett litet svetsjobb. 

Övriga fel som jag känner till: 
Generatorn laddar inte bodelsbatterierna under färd, startbatterierna laddar den dock så startar gör han alltid.

Viss fuktskada i bodelens väggar och tak, inget som är superkatastrof dock, en del kondens och det kommer in lite vatten inbland då regnet verkligen öser ner, men inte mer än så. Aldepannan med den vattenburna värmen vill inte tända på gasolen, funkar dock fint på elpatron som också finns, och då blir det varmt o gött!

Motorn drar mycket olja och bilen går nu bara i 75 istället för 85 som den gjorde i somras, vet ej vad detta beror på då jag suger på motorvetenskap.
Ibland är den lite svår att få in backen på, då får man lägga i en annan växel, släppa upp kopplingen och sen försöka igen och då går det fint.

Saknar lås på dörrar, öppnar rutan och stänger med haspar på insidan av dörrarna....men det gör inget för jag har aldrig fått inbrott ändå...saknar startnycklar, funkar dock fint med en stjärnskruvmejsel...

Det som fungerar: 
Helt splitternya framdäck, 3 veckor gamla inhandlade för 3000kr. 
gasolspisen funkar prima! Stålbeklädda bromsrör. Ingen rost undertill att tala om. Challusi som är nice på sommaren. Bra bord och soffa som lätt förvandlas till säng för uppemot 5 personer om man ligger trångt. Konstnärligt dekorerad på både utsidan och insidan, om man nu gillar sånt.
Vindrutetorkare, värmefläkt och det mesta av elen funkar också som det ska. Omvandlare och c-tek laddare följer med. 
Har kört ca:700 mil med honom förra sommaren efter motorbytet. Även om han är slö så startar han alltid och är fullt körbar samt laglig fram till 21:april då körförbud inträder. Har bott i bilen på gator och torg sen i januari men nu har jag ledsnat. Big sluggo är dock inte redo för skroten så vi hoppas kunna hitta nån som är lite händig och vill ge han den omsorg som han både förtjänar och behöver...

Priside: alla bud beaktas, byteshandel kan också vara av intresse, kom med förslag! 

Finns att se och provköra i centrala Stockholm. 
Körs på B-kort oavsett när du tog det. Personbilsreggad veteranbil, får köras på sommardäck året runt."

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.