Bild
Nästa artikel
Alvesta får egen bilprovning

Alvesta får egen bilprovning

BESIKTNING

I april 2014 öppnar Alvestas första bilprovning när Besikta slår upp dörrarna på Björntorpsvägen 1. Lokalen är belägen i anslutning till Alvesta Husvagn & Fritid som också äger lokalen.

– Det är hög tid att Alvestaborna få sin egen bilprovning. Från och med april nästa år behöver stans bilägare inte åka de dryga 2 milen till Växjö, utan kan istället komma och besiktiga bilen hos oss på Besikta, säger Ola Bergh som blir platschef för den nya stationen.

Besikta i Alvesta kommer att kunna erbjuda besiktningar av personbil, husvagn, husbil, lättare släp och lättare lastbilar. Tre olika besiktningsalternativ erbjuds för personbil: bas, standard och premium. Bas är den traditionella och lagstadgade besiktningen, standard och premium är utökade besiktningar som även inkluderar kontroll av avancerad elektronik i bilen.

Besikta har under en längre tid undersökt möjligheten att nyetablera i Alvesta, som hittills varit en vit fläck på bilprovningskartan i Sverige. Alvesta kommun har bistått i processen genom att hjälpa till att identifiera möjliga lokaler:

– Vi är mycket nöjda över att äntligen kunna få en bilprovning i Alvesta, så därför är vi glada att hälsa Besikta välkomna hit, säger kommunstyrelsens ordförande Mats Johnsson. Nyetableringar har självklart hög prioritet för oss som arbetar med att utveckla Alvestas service och näringsliv.

Öppettider hos Besikta bilprovning i Alvesta kommer initialt att vara 7-16 på alla vardagar med möjlighet till både tidsbokning och drop-in. Bilägare i Alvesta med omnejd kommer att bli kontaktade brevledes i god tid inför besiktningen, för möjligheten att boka en tid hos Besikta.

Besikta är Sveriges nya bilprovning och startade verksamheten tidigare i år när bolaget tog över 56 besiktningsstationer runtom i Sverige. Alvestastationen är en av de två första nyetableringarna för Besikta.

Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.