Nästa artikel
Ambulans under utryckning fick p-bot
NYHETER

Ambulans under utryckning fick p-bot

Publicerad 8 mars 2018 (uppdaterad 8 mars 2018)
Våra lapplisor har haft några besvärliga veckor, först kom en nyhet om att en privatperson som hjälpte en medtrafikant som skadats i en trafikolycka fått p-böter och nu fick en ambulans under utryckning böter.
Förstås ska ingen parkera mot gällande regler men ändå, får man kanske fråga sig, om inte ett visst mått av flexibilitet borde råda. Så här skrev Klara Karlssons i ett Facebook-inlägg som fått stor viral spridning.

Hej Q-park!

I vårt jobb innebär det att åka hem till människor som är svårt skadade och i akut behov av sjukvård. Varje dag mötet vi människor som inte själva kan ta sig till sjukhus och måste därför ringa efter ambulans.

När vi kommer till patientens hem har vi inte tid att leta parkeringsplats och än mindre betala p-biljetter. Vi försöker i största mån parkera så vi inte blockerar för andra bilister men ibland måste vi parkera in bilar. 

Idag var vi hemma hos en äldre människa med pågående bröstsmärtor. Vi parkerade ambulansen på en plats för att inte spärra av hela gatan. Under tiden vi tog hand om en rädd och sjuk människa tog ni er tiden att fota vår bil samt skriva ut en p-bot på 750kr för att vi ej betalt p-avgiften som krävs på denna parkering. Detta leder nu till att vi behöver betala denna bot samt lägga ner tid och ork på att överklaga denna p-bot. 

Så nästa gång Q-park kanske ni kan ha överseende gällande ambulansernas parkering då nästa gång kanske vi är hemma hos dina föräldrar eller hos dig!!

Tack på förhand!


Ilskan bland de som läst inlägget har varit stor och hittills har inlägget fått cirka 45 000 reaktioner och delats 25 000 gånger.

Peder Ståhlberg, vd för Q-Park, svarar på kritiken i Aftonbladet.

– Det är bara att be om ursäkt, något har gått väldigt illa. Helt klart är det ett olycksfall i arbetet. Vi kommer absolut att undersöka den här incidenten och se vad som har gått snett.

Däremot gillar han inte att kritiken blivit hätsk och raseriet i sociala medier.

– När man tittar på flödet på Facebook blir man förskräckt, kallar mig för idiot, parkeringsvakten för idiot, och bolaget för det ena och det andra. Det tycker inte jag är okej. Har vi gjort fel så får vi be om ursäkt och korrigera oss. Alla kan göra fel, även jag, du eller en parkeringsvakt.

Det som ska tilläggas är att Q-park nu avstår från att driva in denna p-bot. Men det som hänger i luften, varför utfärdades den över huvud taget? Är det så enkelt som Peder Ståhlberg säger till Aftonbladet, bara att be om ursäkt och säga att parkeringsvakten gjorde fel, ett misstag. Nog såg väl denne att det var en ambulans?

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.