Bild
Nästa artikel

Aneby fick avslag på ställplats

NYHETER

I småländska Aneby ville Matts Torebring ordna en ställplats på en ödetomt men efter ett överklagande har nu Mark- och miljödomstolen avslagit denna bland annat med motiveringen att villapriserna påverkas.

Det är Smålandstidningen som skriver att Matts Torebrings planer på en ställplats på en ödetomt intill hans egen inte får genomföras.

— Okunnighet och jantelagen har segrat i Aneby, menar Matts Torebring i ett uttalande till tidningen.

Det som framförts mot ställplatsen är att den är att jämställa med camping ur lagstiftningssynpunkt eftersom det handlar om övernattning, vilket inte stämmer med detaljplanen. Dessutom menar grannarna att ställplatsen skulle medföra trafik med tyngre trafik på en gata som i dag används av många skolelever. Frågan har varit under beredning i ungefär ett år.

— Jag kan ta ett avslag, men det bemötande jag fått av Aneby kommun är skrämmande då jag exempelvis inte fick presentera mina planer. I Eksjö kommun letar man plats och någon som tar ansvaret för att kunna ordna en ställplats och här i Aneby kommun erbjuder jag mig att ordna något positivt på gatan med privata medel. Det är ingen vidare vinning i det här. Den öde tomten hade blivit en vacker parkanläggning, i tre etage med planteringar och belysning. Affärerna hade gynnats, men nu är det fortfarande en skräpig ödetomt säger Matts Torebring vidare till Smålandstidningen.

— Det finns inget motstånd från kommunens sida, utan vi tycker att det hade varit trevligt att jobba för att få till en ställplats på en lämplig plats. Det finns redan en camping vid Anebysjön men det hade givetvis varit positivt att även få en ställplats centralt. Men det är inte en kommunal fråga att driva en ställplats kontrar Michael Wirestam, samhällsbyggnadschef i Aneby kommun.
Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.