Nästa artikel
Ängra camping utrymms på grund av skogsbrand
NYHETER

Ängra camping utrymms på grund av skogsbrand

Publicerad 16 juli 2018 (uppdaterad 16 juli 2018)
Ängra Wildlife & Fiskecamp har drabbats av en av de många skogsbränder som rasar runt om i landet. Nu hotas campingen av lågorna och tvingas evakuera.

Den åtta hektar stora campingen Ängra i Gävleborgs län ligger vackert omgivet av de båda fiskrika sjöarna Ängratörn och Laforssjön och har till och med en privat å, Ängraån, som totalt är 20 kilometer lång varav fem kilometer är privat fiskevatten med öring, harr, aborre och gädda. Dessutom finns Ljusnan med stor gädda och abborre hundra meter från campen. Nu hotas denna oas av skogsbranden och campingästerna har tvingats sätta sig i säkerhet då branden inte är under kontroll.

Prognosen just nu talar om tilltagande vindar vilket enligt Torbjörn Wannqvist som är räddningschef för södra Hälsingland och stabschef för hela insatsen är oroande.

P4 Gävleborgs reporter Kristian Bruce Bolinder, tidigare idag på plats i Ängra berättade att det var som en skräckfilm med domedagskänsla och stämningen i området är orolig.

– Det är en stor oro, ägaren av campingen som upptäckte branden har inte sovit på ett par dagar. Räddningstjänsten skriker efter folk, man behöver även mer utrustning för att få bukt med branden, säger P4 Gävleborgs reporter Kristian Bruce Bolinder enligt SR:s hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.