Nästa artikel
Anställda på Laika skänker skydd till sjukhus
NYHETER

Anställda på Laika skänker skydd till sjukhus

Publicerad 8 april 2020
Många länder lider brist på sjukvårdsmaterial men personalen på Laika har tagit initiativ till en insamling för att förbättra situationen i Italien.
Det är tuffa tider för många nu när corona-utbrottet drabbat många länder men ett av de värst drabbade är Italien. Laika-caravans menar att de har ett extra stort socialt patos och har i samband med den nuvarande situationen genomfört en gest för att visa sitt engagemang för samhället i stort. Nu är de inte ensamma om att visa sin solidaritet, många italienare har genomfört liknande aktioner och alla har varit lika uppskattade.

Den här gången togs initiativet av några anställda på Laika som byggde upp en solidaritetskedja och beslöt skänka en viss andel av sin lön till detta välfärdsändamål. Pengarna gör det möjligt att köpa in skyddsmaterial för doktorer, sjuksköterskor samt volontärer som dagligen riskerar sina liv för allas vår hälsa.


På mindre än två dagar hade de fått ihop 12 000 euro

– En spontan och hjärtlig gest från de som inte kan donera imponerande summor men är beredda att hjälpa de som behöver det i den här stunden av hälsokatastrof, skriver några av de anställda i ett uttalande.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.