Nästa artikel
Årets husbilskommun 2016 vill höja avgifterna
NYHETER

Årets husbilskommun 2016 vill höja avgifterna

Publicerad 16 januari 2018
Mariestad utsågs 2016 av Husbilsklubben till "årets husbilskommun". Ställplatsen blev populär och nu har kommunen konstaterat att de är billigare än omkringliggande kommuner varför de höjer priserna.

Det är Mariestadstidningen som först uppmärksammat taxehöjningen.

Förslaget från Tekniska nämnden är att fullmäktige beslutar om att höja taxan för ställplatserna i Mariestads kommun från och med den 1 februari 2018. Det nya priset ska enligt förslaget höjas från 140 kronor till 160 kronor per dygn för platser utan el och för de med el till 190 kronor från 165. Ändringen föreslås träda i kraft redan den 1 februari 2018.

När vi pratar med Andreas Lans på kommunen motiverar han höjningen med att kommunen har lägre taxor än många andra ställplatser i näromådet. Den nya avgiften bedömas bättre överensstämma med de andra ställplatsernas och den service som erbjuds.

Ställplatsen erbjuder grå- och svartvattentömning, färskvatten samt ett servicehus med toalett och dusch. Andreas Lans upplyser oss om att det möjligen blir ett nytt servicehus i ett senare skede men att detta inte är kopplat till den aktuella prishöjningen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.