Nästa artikel
Årets Polare utsedd: "Sprider god stämning"
Nyheter

Årets Polare utsedd: "Sprider god stämning"

Publicerad 16 september 2022 (uppdaterad 2023-02-05 17:16)
Facebook-gruppen "Vi som har en Polar husvagn" som startades av några campinggrannar har växt till en grupp med över 8000 medlemmar. ”Årets Polare”-priset delas ut på Elmiamässan.

För 13 år sedan befann sig Tero Tikkanen på en camping med sin Polarhusvagn och mötte ett par campinggrannar med en vagn från samma märke. Som en kul grej startade de en grupp på Facebook som de döpte till ”Vi som har en Polar husvagn”. Där och då hade de inte en tanke på att det skulle bli en stor och omtyckt grupp med över 8100 medlemmar 13 år senare.

– Gruppen präglas av en god ”Polar-anda” vilket är lika med hjälpsamhet, positivitet och god gemenskap, berättar Ingela och Martin Lindblad för oss när vi möter dem på Elmia Husvagn Husbil.

Ingela och Martin driver bloggen Polarfamiljen där de skriver om sitt campingliv och är även med i juryn som utser Årets Polare. Under tolv år har de haft en Polar och är nu inne på sin tredje vagn. Vanligtvis är de ute nästan varje helg och fricampar med sin husvagn, på camping står de väldigt sällan.

Under Elmiamässan håller paret mestadels till i Polars monter där de även är med vid arrangemanget för prisutdelningen av Årets Polare, ett pris som har delats ut sedan 2015.

– Årets Polare väljs ut av en jury bestående av medlemmar från gruppen på Facebook. Priset delas ut till någon i gruppen som har utmärkt sig på ett positivt sätt. Det kan vara alltifrån att någon har hjälpt en medlem som fått punka, till att hjälpa till att lösa problem eller sprida god stämning, berättar Ingela Lindblad.

Ingela och Martin berättar att de verkligen uppskattar den goda stämningen som finns i gruppen och att det ryms både skämt och allvar.

– Det är ett öppet klimat och man kan diskutera både för- och nackdelar med märket. Dessutom stöttar vi nya Polarägare med tips och råd om det behövs. Alla är välkomna, oavsett årsmodell på vagnen.

– En annan kul sak är det ständiga sökandet efter isbjörnar och andra Polar-relaterade föremål som man ”måste” pryda sin vagn med. När någon tipsar om isbjörnar som finns att köpa i en viss affär rusar alla dit dagen efter, skrattar Ingela.
 

Varje år tas en gruppbild på de medlemmar från Facebookgruppen som befinner sig på plats på Elmiamässan och 2022 års version syns högst upp i artikeln. Ett diplom delas ut till Årets Polare. Benka Holm som blev vinnaren i år kunde tyvärr inte närvara på mässan.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.