Nästa artikel
Årets trafik säkrare
NYHETER

Årets trafik säkrare

Publicerad 16 september 2014 (uppdaterad 30 september 2019)
Trafikmiljön blir allt säkrare i Sverige. Under de senaste 12 månaderna har antalet omkomna minskat till 266 personer mot 277 föregående år.

Jämför man med ett 4 års medelvärde för motsvarande tidigare 12-månadersperioder har antalet omkomna minskat med 9 procent.

Tittar vi på enbart augusti i år omkom 24 personer i vägtrafiken. Det visar de preliminära uppgifter som inkommit till Transportstyrelsen den 15:e september. Det är 4 färre jämfört med augusti månad förra året. Hittills under 2014 har därmed 179 personer omkommit i vägtrafiken.

Tio av de omkomna personerna hade färdats i personbil, fem på motorcykel, två på moped, tre på cykel, två gående och två i lastbil. Två motorcyklister och fem bilister omkom i singelolyckor. Tre bilister omkom i mötesolyckor. Bland de omkomna var 16 män och 8 kvinnor. Fyra av de omkomna var under 18 år, fyra över 65 år.

Medelantalet omkomna i augusti månad, under de föregående fyra åren, är 28 personer.

På grund av stor eftersläpning av inrapportering från polisen av olyckor med svåra personskador kommenteras inte antalet svårt skadade personer.

Utvecklingen av dödade och svårt skadade redovisas i tabeller under sidorna polisrapporterad olycksstatistik på Transportstyrelsens webbplats.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.