Bild
Nästa artikel

Årets trafik säkrare

NYHETER

Trafikmiljön blir allt säkrare i Sverige. Under de senaste 12 månaderna har antalet omkomna minskat till 266 personer mot 277 föregående år.

Jämför man med ett 4 års medelvärde för motsvarande tidigare 12-månadersperioder har antalet omkomna minskat med 9 procent.

Tittar vi på enbart augusti i år omkom 24 personer i vägtrafiken. Det visar de preliminära uppgifter som inkommit till Transportstyrelsen den 15:e september. Det är 4 färre jämfört med augusti månad förra året. Hittills under 2014 har därmed 179 personer omkommit i vägtrafiken.

Tio av de omkomna personerna hade färdats i personbil, fem på motorcykel, två på moped, tre på cykel, två gående och två i lastbil. Två motorcyklister och fem bilister omkom i singelolyckor. Tre bilister omkom i mötesolyckor. Bland de omkomna var 16 män och 8 kvinnor. Fyra av de omkomna var under 18 år, fyra över 65 år.

Medelantalet omkomna i augusti månad, under de föregående fyra åren, är 28 personer.

På grund av stor eftersläpning av inrapportering från polisen av olyckor med svåra personskador kommenteras inte antalet svårt skadade personer.

Utvecklingen av dödade och svårt skadade redovisas i tabeller under sidorna polisrapporterad olycksstatistik på Transportstyrelsens webbplats.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.