Bild
Nästa artikel
ARN ger ersättning för husvagn som aldrig köptes

ARN ger ersättning för husvagn som aldrig köptes

NYHETER

Allmänna Reklamationsnämnden har gett ett par som åkte 165 mil för att köpa en begagnad husvagn rätt i en tvist. Paret ansåg att skicket inte motsvarade beskrivningen de fick men det udda är att tvisten gäller en vara som inte köptes.

Det är Folkbladet som uppmärksammat detta udda utslag av ARN om ett par från Robertsfors som körde till Norrköping för att köpa en husvagn. Paret, som inte ansåg att skicket motsvarade beskrivningen, anmälde försäljaren till Allmänna Reklamationsnämnden.

Företaget annonserade ut husvagnen på Blocket och både där och i mailkonversationen gavs sken av att den var en relativt ny husvagn utan skador.

När de fick se husvagnen i verkligheten uppdagades att den hade flera bucklor, en stor fläck på madrassen, hade fuktskador i en kökslåda och därutöver var den ostädad trots löfte om iordningsställande.

I sin anmälan till ARN yrkar de på ersättning för bränslekostnad och hotell på 3.755 kronor. Företaget motsatte sig kravet då paret inte köpte husvagnen.

ARN beslutade dock att parterna varit överens om köp och att inget avtal skrivits på saknar betydelse samt att övrig kontakt kan likställas med ett skriven köpehandling. Eftersom företaget inte uppfyllt sin del av överenskommelsen menar ARN att det är rimligt att företaget står för kostnaderna för den långa resan.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.