Nästa artikel
Arto får mer rörelsefrihet vid sittgruppen
NYHETER

Arto får mer rörelsefrihet vid sittgruppen

Publicerad 4 april 2019 (uppdaterad 4 april 2019)
Niesmann+Bischoff stuvar om vid sittgruppen på fem Arto-modeller för att med en lösning de kallar "face-to-face" ge ökad rörelsefrihet.
Niesmann+Bischoff inför nu en ny planlösning för samvarodelen i fem olika Arto-modeller. I den nya varianten bildar köket och soffan, i form av en kortare L-soffa med standard 3-punktsbälte, en rak linje bakom föraren. Tittar man mot motsatta sidan ser man en bänk vilken som tillval kan utrustas som fjärde sittplats.  Denna "face-to-face"-planlösning ger mer utrymme och rörelsefrihet i främre delen av fordonet.

Den nya planlösningen som är idealisk för två personer skapar trivsel och öppenhet. Tack vare den större golvytan finns även tillräckligt med plats för att en medresande hund ska kunna sträcka ut benen. Samtidigt optimerades köksutrustningen. Här finns nu tre lådor vilket kan jämföras med utrustningen i Arto 88 B. Den understa lådan är högre och på det sättet kan man till exempel transportera enlitersflaskor stående upprätt. 

Från och med nu kan Arto 77 E, 85 E, 88 E och 88 EK med enkelsängplanlösning och även 88 LF med queensize-säng beställas med rak köksbänk och raka soffelement i stället för den annars vanliga sittgruppen i L-form. Denna variant ingick tidigare endast i planlösningen för Arto 79 R. Detta tar Niesmann+Bischoff nu hänsyn till i de fem andra Arto-planlösningarna.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.