Nästa artikel
Bakläxa för ställplats i Glommen
REGLER

Bakläxa för ställplats i Glommen

Publicerad 9 oktober 2013 (uppdaterad 30 september 2019)
Branschen har i år tryckt hårt på att skaffa fram fler ställplatser. Förslag om att golfklubbar, båtklubbar och liknande befintliga anläggningar ska kunna utnyttjas som ställplatser har framförts, inte minst för att där ofta redan finns sanitetsutrymmen och liknande. Detta har dock stött på motstånd i Glommen.

På mässan i Elmia höll Riksförbundet Mobil Fritid en pressträff för att få alla i branschen att ta upp frågan om fler ställplatser. Idén är riktigt bra, att utnyttja befintliga anläggningar där det redan finns sanitetsutrymmen för att på så sätt snabbt få fram fler platser utan stora investeringar. I samband med detta redovisades även hur arbetet med den speciella vägskylten för ställplats fortskrider.

Tyvärr har planerna för ställplatsen i Glommen stött på patrull. Den plats i hamnen som fått ett tidsbegränsat bygglov som ställplats blir inte förlängt. Grannarna har klagat på att ställplatsen stör utsikten och hänvisar till detaljplanen. Problem uppstår även i samband med definitionen av ställplats och avgränsningen till vad som är att betrakta som camping. Länsstyrelsen anför följande i sitt avslag. 

”Föreskriven användning för området enligt detaljplanen är hamntrafik och därmed samhörigt ändamål. Länsstyrelsen bedömer att campingverksamhet inte ryms i begreppet hamntrafik”.

Det är bara att hoppas på att andra centrumnära platser inte stöter på motsvarande problem då behovet att ställplatser ökar i takt med det ökande antalet husbilar.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.