Bild
Nästa artikel
Barnfamiljens husbils-kom-ihåg

Barnfamiljens husbils-kom-ihåg

Nyheter

Som barnfamilj finns det mycket saker man måste tänka på innan man ger sig ut på vägarna, här är lite tips som kan vara bra att tänka på i sommar!

1. Packa in kläder och prylar direkt i husbilen så slipper ni skrymmande väskor som sen är svåra att få plats med inne i bilen. 

2. Lär barnen att det inte får finnas lösa grejer i husbilen. Vid tvärnit kan exempelvis en dator fara iväg och göra stor skada.

3. Skydda sofftextilierna i husbilen med ett överdrag – det blir lätt fläckar av glass, saft etc.

4. Undvik att hälla ut yoghurt eller annat trögflytande i husbilens vask, det kan lätt bli stopp.

5. Töm gråvattentanken (disk- och duschvatten) frekvent – är det riktigt varmt kan annars lukten bli otrevlig. 
Vill du vara helt säker på att inte få baciller i husbilens färskvattentank rekommenderas att använda egen slang. En vattenslang som har legat direkt på marken för med sig smuts. Det finns tyvärr också folk som använder campingplatsens/ställplatsens vattenslang för att skölja ur toakassetten. 
6. Köp flaskvatten för dryck och tandborstning. Skölj heller inte tandborsten i vattnet som du har i husbilens tank. Redan efter några dygn bildas en tillväxt i tanken om det är varmt.
7. Går resan utomlands – se till ha en näve euromynt till hands på ställplatsen. Ofta kostar några timmars el mellan 2-6 euro.
 
 
Taggar: Nyheter, Hem

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.